Ivan Vasiliev actua al Centre Cultural Terrassa acompanyat de figures dels teatres Mikhailovski i Bolxoi de Moscou

No Comment

El talentós jove ballarí actua aquest diumenge 15 d’abril al Centre Cultural Terrassa amb un programa que inclou dues coreografies estrenades al 2016 i una nova adaptació de la suite d’El Corsari. Vasiliev actuarà amb un elenc d’alt nivell format per 11 ballarins dels teatres Mikhailovski i Bolxoi de Moscou. 

L’espectacle forma part de la Temporada BBVA de Dansa, Vasiliev ja va encapçalar una gran gala de ballet l’any passat amb l’aforament complet. Aquesta és una nova oportunitat per gaudir del talent i la força d’un dels millors ballarins russos que hi ha actualment. 

La superestrella Ivan Vasiliev (Vladivostok-Rússia, 1989) va començar els seus estudis a l’Escola de Ballet de Dnepropetrovsk (Ucraïna) i el 2006 es va incorporar a l’Escola Coreogràfica Estatal de Bielorússia. Quan encara era estudiant, va ballar Don Quixot i E l Corsari amb el Ballet Nacional de Bielorússia. A finals del mateix 2006 va ser convidat a incorporar-se a la companyia de ballet del Teatre Bolxoi de Moscou com a solista i el 2010 ocupà el càrrec de Primer ballarí. El seu repertori es va enriquir ràpidament treballant sota la supervisió de Yuri Vladimirov i amb les seves increïbles piruetes, salts i elevacions, ha protagonitzat els papers principals del T rencanous , La fi lle mal gardée , E l Corsari , París en flames , Espartaco i La Bayadera .

La força i la potència de Vasiliev el converteix en una aclamada figura present a les grans gales de ballet d’arreu del món, és convidat habitual al Festival Internacional Rudolf Nureyev de Kazan, del Ballet de Novosibirsk i del Teatre Mikhailovski de Sant Petersburg. Els seus nombrosos premis inclouen la Medalla d’Or al Festival de Ballet Internacional de Moscou, la Medalla d’Or al Arabesque Festival de Perm i el Grand Prix del Certamen Internacional de Varna. També va ser vencedor al Triumph Youth de 2006 i el Benois de la Dansa per la seva perfomance a París en fl ames en 2009.

Actualment Ivan Vasiliev, responent als ecos del seu antecessor Vladimir, està considerat el ballarí més important de la Companyia de Ballet Estable del Teatre Bolxoi de Moscou on actua com Estrella convidada.

 

PROGRAMA

BLIND AFFAIR

“És un ballet sobre la societat, on tots estan absorts en els seus artefactes i ningú mira al seu voltant. Vull despertar a la multitud. Sempre ho vaig voler, per això vaig viatjar i ballar molt. I seguiré d’aquesta manera fi ns que tingui 120 anys. Només per seguir dient a la gent: Mirial seu voltant i digui: La vida és bella!”.

Ivan Vasiliev

Repartiment: I van Vasiliev, Anna Kuligina, Andrey Lapshanov, Valeria Zapasnikova, Katerina Odarenko, Aleksandr Omar, Denis Savin, Irina Kosheleva, Aleksei Kuznetsov, Dzianis Klimuk Elena Nikiforova i Nikita Nazarov

Música: Max Richter

Coreografia: Ivan Vasiliev

Vestuari: Alexandra Leonidova

Estrena mundial: Teatre Hermitage (Sant Petersburg) 15 d’abril de 2016

Durada: 35 minuts

 

BOLERO

“És una història sobre les persones que viuen en una matriu. Individus que habiten en un món com si fossin conductors d’un autobús, es mouen sempre per la mateixa ruta; et lleves, et poses al volant, tornes a casa, sopes i te’n vas a dormir. No obstant això, hi han persones que trenquen aquesta rutina i comencen a veure el món d’una manera diferent. Pensen: Per què no banyar-me a la font? Mira els peixets com neden! Aquest ballet tracta de trencar les regles però tot i així la multitud et fa retrocedir i em sembla que tots nosaltres hauríem de creuar la línia.”

Ivan Vasiliev

 

Repartiment: Denis Savin, Anna Kuligin,a Dzianis Klimu,k Katerina Odarenko, Aleksei

Kuznetsov, Irina Koshelevai Valeria Zapasnikova,

Música: Maurice Ravel

Coreografia: Ivan Vasiliev

Vestuari: Alexandra Leonidova

Il·luminació: Alexander Kibitkin

Estrena mundial: Teatre Hermitage (Sant Petersburg) 15 d’abril de 2016

Durada: 20 minuts

 

SUITE D’EL CORSARI

La suite narra la bonica història d’amor entre la jove Medora i el valent corsari Conrad. La brillant tècnica i impecable interpretació artística dels ballarins dels teatres Mikhailovski de Sant Petersburg i Bolxoi de Moscou, li afegeix encara més bellesa, la qual cosa converteix aquesta obra en un títol imprescindible per als amants del ballet clàssic. Ivan Vasiliev interpreta la seva pròpia coreografia en el paper principal.

 

Pas d’esclaves: Anna Kuligina i Aleksei Kuznetsov

Pas a tres: Ali: Ivan Vasiliev Conrad: Denis Savin Medora: Valeria Zapasnikova

Dansa dels pirates: Irina Kosheleva Aleksandr Omar

Música: Adolphe Adan, Cesare Pugni

Coreografia: Marius Petipa,adaptada per Ivan Vasiliev

Vestuari: Tatiana Yastrebova

Il·luminació: Alexander Kibitkin

Estrena de la nova versió adaptada per Ivan Vasiliev

Durada: 30 minuts

Related Articles

Deixa un comentari