L’exposició “Els tresors de la Seu d’Ègara: patrimoni singular català” arriba a Terrassa

No Comment

La mostra es pot veure des de l’onze d’abril a Terrassa després d’haver estat exposada a Brussel·les Dins dels actes de l’Any europeu del Patrimoni Cultural, l’Ajuntament i el Museu de Terrassa organitzen l’exposició “Els tresors de la Seu d’Ègara: patrimoni singular català”.

La mostra es podrà visitar al Castell Cartoixa de Vallparadís entre l’11 d’abril i el 6 de maig; a la Casa Alegre de Sagrera entre el 9 i el 27 de maig; a la Seu d’Ègara entre l’1 de juny i el 4 de juliol; i a la Seu de la Delegació del Vallès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) entre el 6 i el 27 de juliol. Posteriorment, la mostra “Els tresors de la Seu d’Ègara: patrimoni singular català” continuarà itinerant en altres espais de la ciutat.

L’exposició està formada per una vintena de plafons amb imatges del conjunt monumental acompanyades de textos explicatius que ajuden els visitants a conèixer la història i l’evolució d’un dels elements arquitectònics i patrimonials més importants, singulars i representatius de Terrassa, de Catalunya i d’Europa. A través d’aquesta mostra es vol interpretar l’evolució del conjunt monumental i difondre el seu valor cultural i patrimonial al conjunt de la societat. Un compendi d’art, història i cultura que ofereix una visió ajustada de l’extraordinària realitat i evolució de la Seu d’Ègara, des dels seus orígens a l’època ibèrica i romana, passant pels successius períodes altmedieval, romànic, gòtic i modern fins arribar a l’actualitat.

La mostra arriba a Terrassa desprès del seu pas per la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea a Brussel·les on, entre el 4 de desembre de 2017 i fins el 29 de març de 2018, la van visitar un total de 307 persones.

La Seu d’Ègara conforma un conjunt monumental únic a Europa que té una trajectòria de continuïtat en la història. Amb aquesta exposició es vol posar en valor la importància del conjunt monumental i apropar la seva història i la seva evolució als visitants a través dels diferents esdeveniments històrics i períodes artístics que el van influenciar. La mostra facilita una aproximació a la Seu d’Ègara des d’àmbits com l’arqueologia, l’arquitectura o la pintura, explicant de forma entenedora i divulgativa les diferents troballes vinculades, primer, amb els orígens de l’emplaçament i, després, amb el posterior conjunt episcopal de la Seu d’Ègara.

Trobareu més informació al web: www.terrassa.cat/ca/exposicions-itinerants

Related Articles

Deixa un comentari