[Salvador Pérez] Cal acabar d’una vegada amb el fals relat, ni violència, ni terrorisme

No Comment

Per desgràcia dels que han patit de forma directe i indirecte el terrorisme davant de la banalització que està fent l’Estat, el PP, Ciudadanos, i alguns mitjans de comunicació de Madrid amb una manca total d’ètica i escrúpols, es deuen sentir decebuts i indignats tal com ja han expressat alguns afectats.

Com sempre el PP n’ha fet un ús interessat i manipulador, l’hi ha donat redit electoral i encara avui és el gran obstacle per a tancar definitivament el problema en el País Basc, on tothom treballa per a garantir la pau i no retornar al passat, i ells segueixen manipulant i reiterant sobre el conflicte. Mai han volgut afrontar el que va ser el terrorisme d’Estat aplicat per la dictadura d’un règim criminal com va ser el franquisme i la farsa de la Transició.

Avui a Catalunya vivim de forma clara aquesta banalització del terrorisme amb tot el relat que l’Estat, el PP i Ciudadanos, van fen de l’anomenat “procés independentista” i que demostra la veritable cara del règim. La divisió de poders, és inexistent per molt que facin la cantarella de que som una democràcia exemplar amb tots els elements. La imatge de Barcelona amb l’entrega als nous jutges de les titulacions, amb la presència de la Judicatura, el Rei, el govern, la guàrdia civil i mossos, i una part donant-li suport corporatiu al jutge Llarena, és lamentable, vergonyós i una nova demostració de l’absurd, tancament de files contra tothom, el nacionalisme patri més patètic, caduc i corrupte.

Detencions de líders polítics i d’entitats cíviques fent acusacions falses, fora de la llei i les normes, i tots a la presó. Després es va ampliant la llista d’implicats, amb el tots a la presó. Part de la cúpula dels Mossos acusats de banda criminal i rebel·lió. Després l’article 155 que no compleix ni la llei ni la Constitució en la forma d’aplicació. Trencament de totes les formes jurídiques d’actuació. Control judicial de l’actuació política, amb l’actuació d’uns jutges que actuen amb plena inconsciència, manca d’ètica i prevaricació, on les motivacions ideològiques són el que fonamenten les seves resolucions. Ara, acusen als CRDs de terrorisme amb un altre objectiu, com ja ha dit algun representant del PP i del govern, si aquestes organitzacions es relacionen amb els partits, cal aplicar la llei de partits i la seva il·legalització, cercle tancat. La banalització del terrorisme inexistent, portarà a limitar drets i idees, que en el fons és l’objectiu bàsic d’un Estat que no ha superat el franquisme i que utilitza els mateixos mitjans i mecanismes de repressió. I una judicatura que està fent el ridícul a Europa, ha d’anar inventant càrrecs, la no acceptació de la rebel·lió i la malversació de diners públics, doncs ara ens inventem d’altres, i d’altres fins a veure si l’encerten, o dient mentides i barbaritats, aconseguim la venjança aplicada.

Alguns volen vendre l’Estat espanyol, com una normalitat democràtica, la situació actual demostra que no ho és. És un Estat fallit amb les seves institucions podrides i corruptes, que per desgràcia té el suport d’uns mitjans de comunicació que ja no fan periodisme, sinó que son mers hooligans al seu servei, sense ètica ni escrúpols, servils i mers vividors dels recursos públics.

Les imatges de la detenció de la noia component d’un CDR, és només per a consum dels espanyols, i sobretot, dirigides als Estats europeus i que recorden la situació del País Basc i les detencions de terroristes islàmics. Una quantitat de guàrdies civils, armats fins les dents, franctiradors apostats… Una farsa i una vergonya, que demostra la covardia d’un cos com és la Guàrdia Civil que no mereix cap reconeixement, ja que la única etapa digne, van ser els que van defensar la República i van ser assassinats i depurats. Molta demostració de força per a detenir a una persona indefensa, no violenta i que no comportava cap risc.

Es vol demostrar una violència inexistent, aplicant el terrorisme sense cap realitat. Aplicat sobre una societat pacífica i que segueix demostrant que intenta fer les coses sense violència, per molt que el PP i Ciudadanos, van fen el discurs fàcil de parlar de confrontació, d’amenaces, insults, pintades, agressions… Parlar de comandos, de grups violents, d’odi…, és un relat fals. Això no és, ni ha estat el País Basc o Irlanda del Nord, i per això l’Estat es va inventant un relat on la Guàrdia Civil va fent informes falsos i manipulats, demostrant com deia que no mereix la més mínima credibilitat, ni reconeixement. I la Judicatura que va inventant càrrecs i està fora de la Llei i sobretot de la justícia.

L’única violència exercida a Catalunya és el terrorisme d’Estat aplicat l’1 d’octubre per la Policia i la Guàrdia Civil. El que està fent la Judicatura incomplint les lleis i les normes. La violència exercida pels grups d’extrema dreta operant per pobles i ciutats amb tota impunitat i protegits per l’Estat i els cossos policials, és més, alguns dels integrants d’aquests grups són policies de paisà. Ni una sola investigació oberta per la policia, ni per la judicatura, sobre aquests grups de xoc que ataquen a ciutadans indefensos i que es venten de les seves accions en els mitjans de comunicació, encara ningú sap res sobre el que ha passat amb el Casal de Sarrià i d’altres espais atacats. Suposo que el Sr. Millo delegat del govern amb la mateixa celeritat que ha protegit als de la seva corda, haurà posat protecció a líders independentistes atacats, o protegit les seus d’ERC, PDeCAT i la CUP de pintades i intent de cremar-los per part d’aquests grups, i agressions a CDRs posant llaços, als comentaris del Jiménez Losantos i Inda, s’ hauran obert investigacions amb celeritat i rigor.

Per sort, els “terroristes” del CDRs, persones des de 17 a 90 anys, eviten les provocacions d’aquests grups, i esperem que així segueixin, evitant que els arguments falsos del govern i les institucions de l’Estat, no trobin cap justificació, això ja s’ho fan solets. Ara, la paciència té un límit, i per desgràcia les provocacions poden tenir resposta i d’imprevisibles conseqüències donada la proximitat en que estan arribant les accions a peu de carrer, per tant, algú hauria de dir als policies de paisà que en comptes de fer de brètols operatius amb els provocadors, es dediquin a detenir-los, que se suposa és la seva feina.

I a tot aquest relat s’ha afegit la senyora del jutge LLarena, tot dient que viu amb por per la situació a Catalunya. Segurament, per la mala consciència per les decisions del seu marit, que són les que posen en perill la convivència, i posats a fer afirmacions absurdes, les que de veritat son terrorisme, però d’Estat.

O algú posa sentit comú, i d’una vegada es deixen d’inventar relats donant una visió de Catalunya totalment deformada, o al final, tindrem problemes de veritat i haurem de lamentar algun fet greu. Si l’Estat i els partits de suport segueixen provocant i inventant relats cada vegada més maximalistes i utilitzar la Judicatura i la repressió com a eina de convenciment, llavors aquest fa temps que ha perdut qualsevol credibilitat, quan cal trobar una sortida a un problema polític. Continuar amb la mentida, manca d’ètica i escrúpols, revenja i injustícia, llavors s’està abocat a pagar un alt preu i desprestigi, i manca de qualitat democràtica. I si algú es pensa que detenint a dos milions de persones és la solució, és que han perdut el Nord i el sentit de la responsabilitat. I la justícia europea ja els ha començat a indicar el camí.

Salvador Pérez Riera

Related Articles

Deixa un comentari