ERC-MES, CUP i PDeCAT proposen al Ple donar suport a la protesta legítima dels CDR

No Comment

El grup municipal d’ERC-MES, conjuntament amb els grups de la CUP i PDeCAT, plantegen al Ple de Terrassa una proposta de suport a l’activitat dels CDR com a forma d’acció política legítima i pacífica.

Isaac Albert: “Ara que l’alcalde comença a recordar-se del pres polític terrassenc als actes (al Josep Rull el cita però s’oblida del Lluís Puig a l’exili, quan la injustícia també hi és), estaria bé passar de les paraules als fets. I seria bo començar defensant la llibertat de mobilització pacífica a Terrassa”

Davant els intents en les darreres setmanes per part dels poders de l’estat i dels mitjans de comunicació afins de criminalitzar dels Comitès de defensa de la República, arribant a l’aplicació de la llei antiterrorista per accions de protesta pacífica, els grups municipals d’ERC-MES, PDeCAT i la CUP veuen la necessitat d’un posicionament institucional clar de l’Ajuntament de Terrassa per denunciar aquesta operació i defensar la llibertat d’expressió, la llibertat ideològica i la llibertat de manifestació.

Tenint en compte la presència organitzada i pacífica de CDRs a la nostra ciutat on terrassencs i terrassenques es mobilitzen pacíficament i duen a terme accions en defensa dels seus ideals polítics el tema afecta directament a la ciutat. Davant el coneixement que les peticions per part dels CDR de Terrassa han topat amb certs obstacles “tècnics” per part de l’Ajuntament a l’hora de demanar permisos per realitzar les seves activitats (com peticions que els permisos de via pública siguin signats per responsables legals o documentació normalment no requerida), caldria un posicionament clar del consistori i l’equip de govern en aquest sentit per evitar qualsevol dubte davant la limitació dels drets i llibertats individuals i col·lectius a la nostra ciutat.

Segons el portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert, si bé l’alcalde s’ha expressat en diferents moments públicament certa solidaritat amb els presos polítics terrassencs (malgrat sempre puntualitzar que per ell són “polítics presos”), en el cas de la criminalització dels CDR és indispensable una posició contundent de l’Ajuntament: “L’alcalde o el PSC poden no compartir els ideals dels CDR, però són terrassenques i terrassencs defensant legítimament i pacíficament les seves idees polítiques. Un dret que l’Ajuntament hauria d’assegurar i defensar”.

Related Articles

Deixa un comentari