Doblet d’actuacions dels Castellers de Terrassa amb motiu de Sant Jordi

No Comment

El passat cap de setmana, els Castellers de Terrassa van tenir doble ració de castells: diumenge a Cornellà en motiu de la Jordiada, i dilluns a Terrassa en motiu de Sant Jordi.

Diumenge els Castellers de Terrassa es van desplaçar fins Cornellà del Llobregat per actuar, juntament amb la colla local, en motiu de la Jordiada. L’actuació es va resoldre amb un ritme àgil en tot moment. Després de dos pilars de quatre simultanis d’ambdues colles, els blau turquesa van obrir la seva actuació amb un tres de set amb combinació quarts-quints descarregat amb solvència i amb la mirada posada als castells de vuit. En segona ronda van descarregar el quatre de set amb el pilar, el tercer de la temporada, que es va descarregar amb total normalitat. En tercera ronda, els egarencs van descarregar el quatre de set, també amb combinació petita de cara al futur carro gros. Els Castellers de Terrassa van tancar la seva actuació amb el pilar de cinc i la vista posada en la cita a la capital vallesana l’endemà.

Per la seva banda, els Castellers de Cornellà van obrir la seva actuació amb el tres de set. En segona ronda van descarregar el tres de set amb el pilar que tot i necessitar d’un treball extra per part del segon del pilar es va poder descarregar amb molt bona execució. En tercera ronda, els amfitrions van descarregar el quatre de set i van tancar la diada amb el pilar de cinc.

Dilluns els Castellers de Terrassa actuaven a Terrassa en motiu de la Diada de Sant Jordi juntament amb els Minyons de Terrassa. L’actuació va començar amb la interpretació dels Segadors. Després de dos pilars de quatre simultanis reclamant la llibertat de tots els presos politícs de cada una de les colles de la ciutat, els blau turquesa van obrir l’actuació amb un nou quatre de set petit. El castell va presentar un molt bon aspecte en tot moment i es va descarregar la solvència pròpia d’una colla de vuit. En segona ronda, els Castellers van descarregar el tres de set, ràpid i tranquil. En tercera ronda, i amb una agilitat extraordinària a l’hora de tancar la pinya, van descarregar un cinc de set. El bon treball a l’assaig ha permès que un petit desajust de mides a la banda del tres no suposes en cap moment un fre per uns Castellers de Terrassa amb ganes de més i millor. Van acabar amb un pilar de cinc.

L’altre colla de la ciutat va obrir la seva actuació amb el tres de vuit. En segona ronda, van descarregar el dos de vuit amb folre, el primer de la temporada, que en tot moment es va mostrar tranquil. En tercera ronda van descarregar el quatre de vuit, amb un previ peu desmuntat fet que va provocar que la Diada s’allargués més del desitjable. El castell es trobava un pel girat cap a la dreta, però el bon nivell de la colla en la bàsica de vuit es va fer palès per poder-lo descarregar sense cap preocupació. Després d’una espera més aviat llarga, van tancar la seva actuació amb el vano de cinc.

La Diada va estar marcada per un ritme lent, malgrat l’agilitat al moment de muntar les pinyes dels blau turquesa, i per la bona sintonia en el moment de fer els castells per part de les dues colles.

Els Castellers de Terrassa posaven fi així a un cap de setmana ple de castells on han pogut rodar estructures de cara a la resta de la temporada i posen l’ull en la seva següent actuació, les Festes de la Salut a Barcelona el dia 5 de Maig. D’altra banda, la colla egarenca celebrarà el proper 6 de Maig l’Assemblea General Extraordinària per renovar el seu òrgan de govern després d’un llarg procés de debat intern.

Resum de la Jordiada a Cornellà (22/4/18)

Castellers de Cornellà: 2p4 3d7 3d7p 4d7 p5
Castellers de Terrassa: 2p4 3d7 4d7p 4d7 p5

Resum de la Diada de Sant Jordi a Terrassa (23/4/18)

Minyons de Terrassa: 2p4 3d8 2d8f 4d8 Vd5
Castellers de Terrassa: 2p4 4d7 3d7 5d7 p5

Related Articles

Deixa un comentari