“Cultura i creació a Terrassa”, una proposta d’ERC-MES

1 Comment

El grup municipal d’ERC-MES organitza una jornada de cultura oberta a la ciutat per parlar de creació cultural. Una xerrada de la Isona Passola obrirà la programació el dia 2, mentre el gruix de la jornada serà el dissabte dia 5.

Pep Forn: “Apostar per parlar de cultura no és anecdòtic. La creació cultural dóna valor i és un àmbit amb un potencial immens a desenvolupar a Terrassa .”

El grup municipal d’ERC-MES torna a organitzar una vegada més una jornada oberta a tota la ciutadania per debatre sobre els grans temes de ciutat, i aquest cop toca parlar de cultura. Concretament, davant un àmbit tan extens i amb una activitat tan intensa, des de l’àmbit professional fins a les entitats i els artistes amateurs, s’ha decidit concentrar el debat en un àmbit concret: La creació cultural com a motor de ciutat. Un debat centrat en quatre àmbits concrets: cinema, música, arts escèniques i una reflexió final sobre les arts plàstiques a la ciutat.

Per parlar-ne i obrir el debat ciutadà es realitzaran dos actes durant la primera setmana de maig. La primera cita serà el dimecres dia 2 de maig a les 19:30h a l’Aula Magna del Centre Cultural i tindrà com a protagonista la directora i productora Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema de Catalunya. Fa poc Terrassa ha estat escollida com a ciutat del cinema dins la xarxa “creative cities network” de la UNESCO. Una designació que ve a unir-se a una ciutat on comptem amb el Parc Audiovisual de Catalunya (de gestió municipal) i amb l’ESCAC. Un marc d’oportunitats davant el qual es planteja a Isona Passola que ens ajudi amb la seva expertesa a respondre a una pregunta directa “Com convertir el cinema en un motor de dinamització cultural a la ciutat?”. Una xerrada que comptarà amb un debat obert al finalitzar amb el públic.

El dissabte 5 de maig, però, es desenvoluparà la cita principal amb un matí intens de debats oberts a tothom. La jornada “Cultura i creació a Terrassa” començarà a les 10:00h amb un tast cultural gràcies a L’Embarral i l’espectacle d’Alba Valldaura “iaia: memòria història” per entrar de ple al debat en dues taules rodones sobre música i creació cultural a la ciutat.

A l’àmbit musical es plantejarà com donar visibilitat a la creació musical terrassenca i com es desenvolupa la música dins la nostra ciutat complementant les visions des de l’organització d’esdeveniments com l’organització del Festival de Jazz, les escoles de música i espais musicals a la ciutat o la visió dels mateixos artistes.

La segona taula rodona, centrada en les arts escèniques i amb els subtítol de “Més enllà del Festival i de les programacions estables” donarà veu a la taula a aquelles persones que han incentivat les arts escèniques a Terrassa des de diferents àmbits i els reptes de futur que creuen s’han de plantejar.

Finalment, per tancar la jornada, una sola veu, la de l’Anna Taratiel. Una artista plàstica que ha escollit els carrers de les ciutats com espai de creació i transformació de l’entorn. De fet, a la mateixa imatge promocional de les jornades apareix de fons difuminada l’obra de l’artista realitzada dins el projecte col·lectiu a l’edifici de pintures La Moderna del barri de Ca n’Aurell. Un exemple només de com l’art es pot apropar a la ciutadania i millorar espais de la ciutat.

Related Articles

1 Comment

  1. Montse

    La literatura també és cultura. Estaría bé donar a conèixer els autors locals.

Deixa un comentari