En Comú Podem presenta 2.100 esmenes a uns Pressupostos Generals de l’Estat que “atempten contra els interessos de la ciutadania”

No Comment
Joan Mena i Xavi Matilla durant la roda de premsa davant del mNACTEC. Foto ECP

 

Entre les propostes per Terrassa hi ha la construcció de l’estació de Can Boada – La Maurina i realitzar l’estudi de la Línia Orbital ferroviària, que connectaria els dos vallesos

El diputat d’En Comú Podem al Congrés, Joan Mena, ha presentat avui a Terrassa les esmenes que ha registrat el grup confederal d’Unidos Podemos – En Comú Podem – En Marea als Pressupostos Generals de l’Estat 2018. “Hem registrat més de 2.100 esmenes, el que significa que pràcticament hem dissenyat uns pressupostos alternatius, perquè els presentats pel PP atempten contra els interessos de la ciutadania”, ha explicat Mena. “Rajoy ens diu que la situació econòmica ha millorat, però no sabem a quines butxaques està anant aquesta riquesa perquè segueixen havent-hi milions de treballadors condemnats a la precarietat”, ha afegit.

El diputat també ha lamentat que “Rajoy no hagi escoltat al carrer per elaborar els PGE 2018”. Així, per exemple, “aquests pressupostos no posen al centre les polítiques contra la violència masclista”, ha dit. “I tampoc han escoltat les reivindicacions dels pensionistes: el PP ha apujat les pensions en funció de l’IPC a última hora i perquè no li ha quedat alternativa, però el repte del sistema de pensions no és ajustar-se a l’IPC sinó situar el llindar de les pensions en un mínim de dignitat”, ha remarcat Mena, que ha recordat que “el 60% dels pensionistes estan per sota del llindar de la pobresa “.

A banda de la valoració general, Mena ha assegurat que “els pressupostos del PP atempten contra Catalunya”. I és que mentre aquesta comunitat autònoma aporta el 19,2% del PIB de tot l’Estat, “només s’hi inverteix el 13%”.

Potenciar la xarxa de transport públic

D’entre les esmenes que afecten a Terrassa destaca l’estació de Renfe de Can Boada – La Maurina. “És una infraestructura cabdal ja que amb aquesta estació es completaria la xarxa de connexió ferroviària entre els diferents barris de Terrassa i alhora entre el conjunt de la ciutat amb l’àrea metropolitana”, ha explicat el portaveu de Terrassa en Comú, Xavi Matilla, durant la presentació. El projecte d’aquesta estació està aprovat però no compta amb dotació pressupostària, que és el que reclama ECP. També en l’àmbit de les infraestructures hi ha una esmena que demana l’estudi de la Línia Orbital ferroviària, que permetria connectar amb ferrocarril els dos vallesos, i una altra en referència a la posada en marxa d’un pla de tramvies al Vallès Occidental que connectaria Terrassa, Sabadell, Sant Quirze, Rubí, Cerdanyola i Barberà. “Les tres actuacions van en la línia de canviar el model de transport, que prioritza el vehicle privat, i potenciar la xarxa de transport públic, més socialment just i ambientalment saludable”, ha dit el regidor.

En l’àmbit educatiu, ECP reclama un fons de finançament per als ajuntaments per destinar a projectes d’educació en el lleure. L’objectiu és dotar d’eines als ajuntaments per a que desenvolupin projectes que ajudin a prevenir l’exclusió social. “El lleure no ha de significar un factor de desequilibri i desigualtat, i en aquests sentit el consistori de Terrassa ha fet un gran esforç, però necessita més recursos”, ha matisat Matilla. Finalment, ECP també demana el traspàs de la gestió de les beques per a estudiants a la Generalitat. I és que com ha recordat el portaveu de TeC, “el 2017 es van deixar de pagar ajudes a l’estudi a més de 150.000 estudiants catalans tant d’àmbit universitari com no universitari”.

Related Articles

Deixa un comentari