Àgora República, espai ciutadà pel diàleg i el debat

No Comment

Instal·lada al parc dels Catalans, entre el 28 d’abril i el 4 de maig, l’Àgora República-Espai de la ciutadania pel diàleg i el debat va finalitzar ahir divendres amb un gran èxit de públic i assistència als diferents actes. L’Àgora ha estat organitzada per l’ANC-Terrassa per la Independència i els CDR locals.

Ja el primer dia, va congregar centenars de persones, contra la pluja i enmig del pont festiu per l’1 de Maig. A l’espai s’ha plantat una presó itinerant, que ja ha passat per ciutats com Vic, Vilanova i la Geltrú o Lleida, on tothom qui ha volgut ha pogut tancar-se durant 2 hores, per tornar a dir que tots i totes estem empresonades. I és que la màquina de repressió de l’Estat no deixa de sorprendre dia a dia. Amb motiu, per altra banda, de la coincidència amb la celebració del cinquanta aniversari de l’1 de maig del 68 a París, aquesta és l’ocasió per reivindicar drets i denunciar la injustícia.

L’aplicació del 155 està servint com a excusa per acusar de terrorisme, sedició, o malversació als representants polítics i socials elegits per la societat catalana, i als conciutadans que l’únic que fan és defensar els drets individuals i col·lectius del poble.

Davant d’aquesta situació, l’organització ha construït un espai a la ciutat, per tal de defensar la democràcia, la llibertat, els drets individuals i col·lectius, i resistir pacíficament a la repressió del 155. I la proposta era fer-ho dialogant i debatent sobre algunes de les qüestions clau a l’hora de pensar un procés constituent de d’alliberament.

 

 

 

 

 

El Cant dels Ocells que es repeteix a diari des de fa mesos, en solidaritat amb els i les preses polítiques i exiliades, es realitza durant aquests dies en aquest espai. El dissabte 28 es va fer una cercavila de la gent convocada a aquest Cant, des del Raval fins el parc, on es va obrir l’Àgora, amb més de 500 persones que es van veure increpades per un petit grup amb banderes espanyoles que volia boicotejar l’activitat. Després, el pallasso Jordi Pasarrodona, recentment encausat i absolt, estrenà la presó itinerant.

Durant els 7 dies, s’han celebrat una vintena de debats, xerrades i tallers, com el de «Societat civil com a matriu del procés constituent», «Constitució i sobirania» o taller antirrepressiu. També «paraules» de persones com Elisenda Paluzie, Meritxell Lluís, Arcadi Oliveres o Isabel Marquès, Síndica de Greuges, entre altres. No han faltat els concerts de música ni els contes i la poesia.

Related Articles

Deixa un comentari