[Manuel Giménez] Terrassa i els “Corporate Games”: la ciutat, al mapa del món

No Comment

Terrassa serà, l’any 2019, la seu dels “Catalonia Corporate Games”. Aquest esdeveniment esportiu, cultural, social i d’empresa respon a un projecte nascut a la ciutat californiana de San Francisco el 1988 i que porta ja una cinquantena d’edicions realitzades arreu del món, a ciutats com Houston, Londres, Manchester, Liverpool, Dublin, Budapest, Bucarest, Marsella, Bilbao, Johannesburg, Istanbul, Abu Dhabi, Sidney, Toronto, Lima o Mèxic. Es tracta d’una competició de nivell internacional que genera un impacte positiu a l’àmbit esportiu, social i econòmic de les ciutats que l’acullen. Una competició que busca ciutats amb futur i amb empenta, i que va proposar a Terrassa participar en aquest esdeveniment global i de gran projecció internacional.

El Govern Municipal va decidir, després d’estudiar les oportunitats que això ens obria com a ciutat, acollir per primera vegada a Catalunya, els “Corporate Games”, que podríem definir com uns “jocs olímpics” -salvant totes les diferències- que pretenen fomentar en el món de l’empresa els valors de l’olimpisme, a més de generar oportunitats de projecció i desenvolupament a les ciutats i països que els acullen. En el seu esperit hi ha valors importants, en àmbits com la responsabilitat social corporativa o la cooperació entre ciutats, que a Terrassa ens interessa fomentar i impulsar. Som una ciutat que treballa intensament per crear riquesa i ocupació de qualitat i estable, per atraure inversions i projectes, per potenciar el talent, el coneixement i la innovació, i aquesta competició internacional ens interessa sense cap mena de dubte.

Aquesta és una bona oportunitat per a la projecció i la promoció econòmica de la nostra ciutat. Fa uns dies es publicava en alguns mitjans un article en el qual es criticava, amb poca gràcia, poca visió estratègica i molt desconeixement, que Terrassa sigui, l’any 2019, la seu d’aquests jocs. Però un Govern Municipal seriós i responsable, que busca la cooperació amb els sectors econòmics privats defensant sempre els interessos generals, no podia deixar passar aquest tren. En els propers mesos tindrem ocasió de parlar-ne més a fons i de donar a conèixer molts dels aspectes d’aquest projecte, i tornarem a intentar informar a fons i convèncer les poques persones que, amb una bona dosi de “postureo” a la recerca d’un bon titular, preferirien que Terrassa perdés una bona oportunitat de projecció i de promoció econòmica, una bona inversió de ciutat.

Puc entendre, òbviament, que cada formació política tingui visions diferents del que li convé o no a Terrassa. Però en qualsevol cas, ridiculitzar aquest projecte denota una manca de visió, o si més no una visió inconsistent i superficial, sense un projecte de desenvolupament econòmic ni de creació de riquesa i llocs de treball al darrere.

Els “Corporate Games” són una de les moltes eines que poden ser útils precisament per fer això, per tirar endavant la ciutat, al costat de les estratègies que estem desenvolupant en promoció industrial, en polígons, en foment de l’ocupació, en formació, en projecció exterior, en comerç, en ciència i innovació o en atracció d’inversions. No són, en absolut, la única eina, però sí que ens permetran fer un pas endavant i enfortir una autèntica estratègia de futur, progressista però no dogmàtica, per respondre a una inquietud majoritària entre la ciutadania: crear riquesa i oportunitats a la nostra ciutat, contribuir a crear ocupació de qualitat i a preservar el nostre model de ciutat de benestar i de qualitat de vida.

Manuel Giménez, Tinent d’alcalde de l’Àrea Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació a l’Ajuntament de Terrassa

Related Articles

Deixa un comentari