Divendres 11 de maig s’inaugura l’ecobotiga l’Egarenca en un acte obert al públic

No Comment

A partir de les 19h tindrà lloc un debat amb altres entitats vinculades al consum agroecològic.


L’ecobotiga l’Egarenca, ubicada al carrer del Nord 105, i que ja porta dos mesos de funcionament per als seus socis, durà a terme aquest divendres un acte obert que porta per títol “Les botigues cooperatives i el canvi d’escala en el cooperativisme de consum ecològic. Reptes del nou model”. La inauguració oficial també servirà per mostrar el seu funcionament a qui ho desitgi conèixer. 

L’acte d’inauguració comptarà amb la presència de membres de Queviure (distribuïdora cooperativa), La Magrana Vallesana (botiga cooperativa de Granollers) i Tres Quarteres (producció d’horta agroecològica del Maresme). Seguidament, hi haurà un tast de productes ecològics i artesans.

L’ecobotiga Egarenca és un espai que han creat més d’una cinquantena de famílies, preocupades pel seu consum alimentari. Sota la consciència de l’actual model de consum, l’Egarenca aposta per la producció de proximitat, que fomenta i dinamitza les economies locals, repartint i fixant la riquesa al territori. Per aquest motiu compren directament als pagesos les fruites i verdures, mirant d’evitar el màxim d’intermediaris, per tal que el benefici vagi a parar als productors i garantir la viabilitat econòmica de les petites explotacions agrícoles i construir relacions de proximitat. La resta de proveïdors es situen dintre del comerç just i la producció ecològica.

L’Egarenca, per tant, no és una botiga a l’ús. És un espai on les famílies sòcies recullen les seves comandes, on es reuneixen per prendre decisions sota un model participatiu directe que fa que tothom formi part del projecte i pugui participar i dir-hi la seva, d’aquí el lema consignat  “Fest-te-la teva” que emula aquests principis.

La gamma de productes inclou: fruita i verdura fresca; pa; ous; llet i formatges; productes vegans; cervesa, vins i caves; sucs i líquids; farines, arròs i pasta; productes de rebost: olives, melmelades, cigrons, mongetes, etc; cafè i te; pollastre, vedella, xai; i molts productes més que anem ampliant amb el temps i amb nous proveïdors.

Les comandes es fan on-line i es van a buscar a l’Egarenca els dies i horaris en què està oberta, on també es trobaran productes d’estoc.  Per fer comandes s’ha de ser soci/a,  aportant als fons comú un capital social. Aquests diners es retornen si es decideix marxar.

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER