Signa la petició ciutadana: «Exigeix al teu ajuntament el compromís amb el comerç just i les finances ètiques»

No Comment

Disponible del 2 de maig al 15 de juny al web de la campanya

La ciutadania té també molt a dir en la Revolució de les Butxaques Públiques!

Nombroses administracions públiques han aprovat declaracions institucionals darrerament a favor de la contractació pública responsable, però la campanya demana que facin un pas més enllà. Per això, la campanya Som Comerç Just i Banca Ètica demana que es signi aquesta petició per tal de  demanar als Ajuntaments catalans que incloguin dins dels plecs administratius de qualsevol concurs públic dues clàusules socials en suport del comerç just i 5 compromisos concrets per impulsar les finances ètiques.

La ciutadania ha d’exigir, mitjançant la contractació pública, que s’incorporin criteris ètics, garanteixin el respecte als Drets Humans i es posin, en definitiva, els interessos de les persones al centre. Només així es pot avançar cap a l’equitat i la justícia social.

La signatura online d’aquesta petició estarà disponible entre el 2 de maig i el 15 de juny de 2018 al web de la campanya: https://comercjustibancaetica.org/2018/05/02/peticio-exigeix-al-teu-ajuntament-el-compromis-amb-el-comerc-just-i-les-finances-etiques/

La campanya assenyala que optar per les alternatives de l’economia solidària com el Comerç Just i la Banca Ètica ens garanteix un 0% de vulneració dels Drets Humans i un impacte social i mediambiental positiu en les societats on opera. Per exemple, el Comerç Just garanteix treball digne i estable a més de dos milions de treballadores i productores a països empobrits, les seves famílies i comunitats.

A banda de l’acte a Barcelona, es celebren més de 35 actes a diferents municipis i barris arreu, la majoria durant aquest mes de maig. Aquí trobareu tots els actes.

Més sobre Som Comerç Just i Banca Ètica

Som Comerç Just i Banca Ètica és una campanya impulsada per un consorci format per SETEM CatalunyaAlternativa 3FiareFETS-Finançament Ètic i Solidari-, Oxfam Intermón, i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Tarragona i altres ajuntaments implicats en el territori, TV3, Betevé, Diari Ara, La Directa, Abacus i la col·laboració de la Coordinadora Estatal de Comerç Just.

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER