XIX campanya Som Comerç Just i Banca Ètica: El comerç just i les finances ètiques entren a les administracions públiques

No Comment

La xarxa d’entitats Som Comerç i Banca Ètica commemora el Dia Mundial del Comerç Just amb un acte central sobre compra pública responsable el 10 de maig a les 11h a la plaça Sant Jaume de Barcelona i l’entrega d’un cafè de comerç just a l’alcaldessa Ada Colau.

Els actes a Terrassa tindran es realitzaran els dies 19, 20 i 24 de maig

La campanya es completarà amb una petició online per exigir el compromís dels Ajuntaments catalans amb el comerç just i la banca ètica.

La Campanya Som Comerç Just i Banca Ètica commemora un any més el Dia Mundial del Comerç Just promovent la importància del comerç just i les finances ètiques i proposant alternatives respectuoses amb els drets humans.

Impulsada per les entitats SETEM Catalunya, Alternativa 3, Oxfam Intermón, FIARE, FETS i la XES, vol emplaçar en aquesta 19a edició a les administracions públiques a sumar-se a “La Revolució de les butxaques públiques”, és a dir, a què incorporin dins la compra pública criteris i clàusules socials per tal d’afavorir el creixement i la consolidació del comerç just i la banca ètica.

Només el 0,17% de les compres de comerç just són fetes per les administracions públiques i, a més, els bancs que inverteixen en armes són els principals proveïdors de la majoria d’institucions. És pèr això que enguany, la campanya es focalitza en la importància d’introduir el comerç just i les finances ètiques dins de les administracions públiques per avançar cap a una societat més justa.

Es plantegen dues activitats principals de campanya: un acte central el dijous 10 de maig a les 11h a plaça Sant Jaume (Barcelona) i una crida a la ciutadana per signar una petició online.

A Terrassa es realitzaran també les següents activitats:

19 de maig – Terrassa

10h – Mercat de la Independència (Raval de Montserrat, 41).

Festa del Comerç Just de Terrassa. Amb la participació de les entitats terrassenques de Comerç Just. Comptarem amb la presència de dos productors de Nicaragua, la música de Roger Canals, els castells dels Minyons de Terrassa i una exposició dels 10 anys del cafè Terrassa.

  • 20 de maig – Terrassa

10h – Seu Alternativa 3 (Carretera Castellar, 526).

Portes obertes d’Alternativa3. Per tal d’oferir l’oportunitat a totes les persones interessades de conèixer de ben a prop una cooperativa que elabora productes de comerç just, on es podrà aprendre molt sobre els cafès, cacaus i sucres de comerç just, l’experiència dels productors i productores del sud i visitar la torradora de cafè de comerç just.

Organitza: Alternativa 3.

24 de maig – Terrassa

12:30 h – Sala Vapor Gran, Servei d’emprenedoria de l’Ajuntament de Terrassa

Xerrada “Coneixem l’experiència d’una cooperativa de fora de Catalunya: COMULACS de Nicaragua”, organitzada per l’Ajuntament de Terrassa i amb la participació d’Exolina Aldana y Fayrin Suarez, productors de la Cooperativa Augusto Cesar Sandino de Nicaragua.

Organitza: Ajuntament de Terrassa i Alternativa 3.

Acte central: «El cafè de comerç just, del Sud a les administracions públiques»

Dijous 10 de maig – 11 h – Plaça Sant Jaume (Barcelona)

L’acte central de la campanya, que es celebrarà el dijous 10 de maig a les 11 h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, proposa fer un recorregut per la importància del comerç just i la banca ètica, tant als països productors com als països del Nord, per demanar, finalment, el compromís de les administracions públiques locals envers la compra pública responsable.

Una primera part de l’acte estarà centrada en explicar, d’una banda, la realitat i avantatges que aporta el comerç just als països productors, i de l’altra, quines són les claus per introduir i consolidar el comerç just i les finances ètiques dins de la compra pública dels ajuntaments i la resta d’institucions per tal d’avançar cap a una societat més justa.

El primer bloc comptarà amb les intervencions d’Exolina Aldana, membre de la Cooperativa Multisectorial Augusto César Sandino de Nicaragua, Estel Malgosa, membre d’Alternativa 3 i portaveu del projecte Xarxa d’Escoles pel Comerç Just i Eduard Sagrera, responsable de les botigues de comerç just d’Oxfam Intermón a Catalunya
. En la segona part enfocada a la compra pública comptarem amb les intervencions de Sergi Corbalán, advocat membre de l’organització europea Fair Trade Advocacy Office
 i Nina González Fernandéz-Argüelles, coordinadora de FETS
- Finançament Ètic i Solidari.

L’acte acabarà amb l’entrada d’una comitiva de la campanya dins l’Ajuntament de Barcelona per entregar un cafè de comerç just a l’Alcaldessa de la ciutat, Ada Colau.En aquest moment se li presentarà la campanya i s’explicarà la crida ciutadana que es realitza amb la petició online per demanar als ajuntaments el compromís amb el comerç just i la banca ètica.

Related Articles

Deixa un comentari