Els Castellers de Terrassa apropen els castells als barris de Ca n’Aurell i La Grípia

No Comment
Els Castellers de Terrassa posen amb el ‘Suri’ a la Festa Major de Ca n’Aurell. Foto: Castellers de Terrassa

El passat cap de setmana, els Castellers de Terrassa van fer doblet d’actuacions a Terrassa. Dissabte 26 de maig a la Festa Major del Barri de la Grípia, i diumenge 26 a la Festa Major del barri de Ca N’Aurell. Dissabte la colla blauturquesa va actuar al costat de Minyons de l’Arboç, la participació castellera va iniciar-se amb una cercavila on les colles van fer diversos pilars durant el recorregut.

Un cop a la Plaça Federico García Lorca, van obrir l’actuació amb un tres de set, castell que es va mostrar quiet i serè en tot moment. En segona ronda, els egarencs van descarregar el novè quatre de set de la temporada, el castell va pujar tranquil·lament, sense perillar en cap moment. Per tancar les tres rondes, els blau turquesa van descarregar un dos de sis amb configuració segons-quarts encarat a preparar el dos de set. Per acabar la seva actuació, van descarregar el pilar de cinc, i posteriorment dos pilars de quatre.

La Colla convidada, els Minyons de l’Arboç, van iniciar l’actuació amb un tres de sis, castell que fa a l’última actuació havien intentat alçar un pis sense èxit, el castell va pujar lent, però segur, i amb previsió de tornar a intentar-lo aviat. A segona ronda van descarregar el segon tres de sis amb l’agulla de l’any. I van fer un intent desmuntat de dos de sis, que va tenir problemes de mida en el tronc. La colla vermella va tancar la seva participació a la Festa Major de la Grípia amb un pilar de quatre.

En acabar l’actuació, les colles van poder gaudir d’un pica-pica proporcionat per a l’Associació de Veïns de la Grípia.

Diumenge, els Castellers de Terrassa va participar de la Festa Major de Ca N’Aurell. A dos quarts d’onze del matí van alçar un pilar en homenatge a Floreal Suriguera, artista canaurellenc i activista cultural, en el marc de la inauguració de la Sala “Els Suris” del Casal de Barri de Ca N’Aurell, dedicada conjuntament a ell i la seva difunta esposa, Dolors Duocastella, que sempre havien estat molt implicats en el barri i el seu teixit associatiu.

L’anècdota ha sigut que, a banda dels dos capgrossos representants dels Suris, també hi havia el quadre que va pintar el Suri per a l’exposició del 25è aniversari de Castellers (l’any 2005).

Com es tradició, des dels últims anys, els Castellers de Terrassa han actuat diumenge de Festa Major de Ca n’Aurell a la Plaça del Progrés. Han donat inici a l’actuació amb dos pilars de quatre, els quals ha seguit el desè tres de set de la temporada, el castell ha pujat ràpidament, mostrant signes de solidesa. En segona ronda han fet un quatre de set, que contenia molts canvis de posicions. En tercera ronda han descarregat el sisè dos de sis de la temporada, que ha servit per a preparar la pinya de cara a passos endavant. Per concloure l’actuació, la colla blau turquesa ha completat un ferm pilar de cinc i tres pilars de quatre. Cal destacar la rapidesa i bon ritme de l’actuació, que ha durat uns tres quarts d’hora.

Amb aquestes dues actuacions, la colla local, mostra el seu ferm compromís amb la ciutat i la voluntat de portar els castells a tota la ciutat i demostrar que la Terrassa castellera no es limita al centre de la ciutat.

Els Castellers de Terrassa tanquen el mes de maig amb molt rodatge en els castells de set, i preparen els següents passos, que podrien venir a la Diada del Local (que va ser aplaçada al 3 de juny) on voldrien estrenar algun castell nou. Dissabte 2 de juny participaran a la Presentació dels Capdidats a Capgròs de l’any a la Plaça Vella.

Resum de l’actuació:

Festa Major de la Gripia (dissabte)

Castellers de Terrassa: p4 3d7 4d7 2d6 p5 2p4

Minyons de l’Arboç: p4 3d6 3d6a id2d6 p4

Festa Major de Ca n’Aurell (diumenge)

Castellers de Terrassa: 2p4 3d7 4d7 2d6 p5 3p4

Related Articles

Deixa un comentari