La 27a Setmana del Medi Ambient tindrà a l’aigua com a protagonista

No Comment

Des del 4 al 10 de juny, se celebra l’edició número 27 de la Setmana del Medi Ambient, organitzada per l’Ajuntament de Terrassa. En aquesta ocasió, i amb motiu del nou servei públic d’abastament que s’encetarà a finals d’any, l’aigua serà la protagonista. El lema d’enguany és “L’aigua és vida, un bé públic per a tothom”.

Durant tota la setmana hi haurà fins a 22 activitats, com ara tallers i xerrades, cinema ambiental, espectacles infantils en diversos espais de la ciutat. El 10 de juny durant tot el matí, tindrà lloc la Festa del Medi Ambient al Torrent de les Bruixes, al Parc de Vallparadís.

Entre d’altres activitats, i convidat per Som Energia, l’enginyer industrial Ramon Sans acudirà el 8 de juny per participar en una xerrada sobre sobirania energètica. S’organitzen visites com ara a les deixalleries municipals, al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics, als horts ecològics de l’Heura, i a altres indrets d’interès ubicats dins l’Anella Verda. També es commemora el Dia Mundial del Medi Ambient, que es celebra arreu del món el dia 5 de juny.

El documental ‘Food Coop’ s’emetrà en un cine-fòrum el dia 11 de juny al Cinema Catalunya.

El dilluns 11 de juny està programada la projecció al Cinema Catalunya del documental ‘Food Coop’, del director Tom Boothe, sobre el més gran supermercat cooperatiu a Nova York, i en el qual més de 16.000 sòcies treballen tres hores al dia per poder comprar el millor menjar ecològic als preus més baixos, tot plegat orientat a canviar els sistemes de producció i distribució dels aliments. L’entrada serà gratuïta, i la projecció està co-organitzada per l’associació de l’ecobotiga L’Egarenca.

Els diferents actes organitzats van en la línia de fer reflexionar sobre l’aigua a Terrassa, posant sobre la taula temes com ara la problemàtica per a garantir el proveïment, el risc permanent de sequera, la qualitat de l’aigua i el risc de contaminació, el sanejament i reaprofitament, o els hàbits de consum i estalvi.

Entre d’altres documentals, i en col·laboració amb la Taula de l’Aigua de Terrassa, dimarts 5 de juny es projectarà al Cinema Catalunya (carrer Sant Pere 9, a les 19h, amb entrada gratuïta) ‘Trileros del Agua?’, de Ricardo Gamaza, una investigació periodística que relata la trama sobre la privatització de l’aigua a Espanya per part de grans multinacionals, en la qual es dona veu a col·lectius ciutadans i on s’explica l’entramat polític i financer del “negoci de l’aigua”. En aquesta línia, hi haurà una taula rodona per debatre al voltant de l’Observatori de l’Aigua i el nou model de governança ciutadà que es pretén impulsar amb la posada en marxa de l’Empresa Municipal de l’Aigua a Terrassa. L’acte tindrà lloc a la Biblioteca Central el 7 de juny a les 19h de la tarda.

Totes les activitats i la inscripció a les mateixes, si s’escau, es poden veure a través del web www.mediambient.terrassa.cat.

Les activitats també es poden veure a la nostra agenda.

Related Articles

Deixa un comentari