«Té gènere, l’aigua?», exposició al parc Vallparadís, 10 de juny, organitza Dones de l’Aigua de Terrassa

No Comment

«Té gènere, l’aigua?», és el títol de l’exposició que, organitzada per les Dones d’aigua de Terrassa, es podrà veure el proper diumenge dia 10 de juny, al Parc de Vallparadís – Torrent de les Bruixes, de les 11h a les 14h, dins de la Festa del Medi Ambient que aquest any té com a protagonista l’aigua i la seva gestió.

Les Dones d’aigua van sortir a la llum el passat 19 de març de 2017 durant la manifestació per la defensa de la gestió pública de l’aigua a Terrassa. El grup es va apoderar d’aquest terme mitològic perquè també, «com aquelles dones d’aigua, vam sortir dels gorgs i dels estanys per dir ben clar que l’aigua és un dels tresors més preuats de la terra; la deessa de totes les divinitats. La deu de totes les formes de vida».

Amb aquesta exposició, les Dones d’aigua volem visibilitzar i deixar palès que l’aigua té gènere. Que encara avui, en moltes parts del món, són les dones les que realitzen la funció imprescindible d’anar a cercar l’aigua i carregar-la fins a les seves llars. Elles són les cuidadores, les encarregades de l’alimentació familiar, i del manteniment de la llar, i això significa disposar d’aigua. Aigua per beure, per cuinar, per netejar, per cultivar. Aigua per viure!

Al mateix temps, en altres llocs, també són les dones les protagonistes indiscutibles de les lluites contra la manca de recursos hídrics o la mala distribució i estat d’aquests. Dones que prenen consciència de la seva situació enfront del tema de l’aigua, s’organitzen i actuen.

Per tot això, les Dones d’aigua creuen que l’aigua és «un dret, no un producte de mercat, i la seva gestió ha de pertànyer a la col·lectivitat si volem preservar els sòcio-sistemes i els ecosistemes, i fer-ho en igualtat. Lluny d’interessos econòmics que només busquen un mercat captiu i engolir tot el que els aporti diners i beneficis exclusius».

L’accés a l’aigua potable ha de ser considerat i garantit com un dret humà i ha d’estar gestionat pels serveis públics des de la perspectiva del bé comú i el control d’una ciutadania activa i compromesa.

Related Articles

Deixa un comentari