Presentat el decàleg ‘Festes Majors sense agressions sexistes’

No Comment

Aquests dies, l’Ajuntament ha fet públic del decàleg «Festes Majors sense agressions sexistes», elaborat a partir de la proposta que l’any passat havien presentat alguns grups de dones de la ciutat, segons afirma la Mercè Gómez, presidenta del Casal de la Dona, més concretament a partir de dues mocions presentades al Ple municipal per TeC, CUP i ERC-MES donant veu a les reivindicacions i propostes del ja dits grups de dones.

Aquest decàleg té un precedent en el primer protocol contra agressions sexistes que, l’any passat, també per Festa Major, es va ser referència a la festa alternativa que es va celebrar a la plaça Lluís Companys, organitzada per diversos grups socials i de joves, com ara Kasalet, Rudes Rebels i altres.

Afirma la Mercè Gómez que els circulets que volen identificar homes i dones no calien. Però que, en tot cas, és de saludar la proposta. El decàleg, en forma de díptic, es distribuirà per bars i espais públics. Molt important, aquest decàleg estableix que els concerts i festes pararan en cas d’agressió, així com que les patrulles de la policia municial seran paritàries. Hi haurà punts d’informació i d’atenció, tant a l’espai de la FM Jove com al mateix ajuntament.

Per altra banda, diversos grups de dones faran un full «més complet», diu la Mercè, signat pel Casal de la Dona, el grup LGTB, el Moviment Demoràtic de Dones i l’Assemblea de Dones d’ERC.

La festa major alternativa, per la seva part, manté el protocol o decàleg d’actuacions contra les agressions sexistes, que serà vigent a l’espai d’aquesta activitat, que es desenvoluparà durant els dies 29 i 30 de juny.

Related Articles

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER