La temporada de tardor 2018 del CAET porta accent femení

No Comment
Presentació de la temporada de tardor 2018 de CAET Presentació de la temporada de tardor 2018 de CAET. Fotografia AM

La temporada de tardor del CAET i alguna obra del TNT van ser ahir desvelades al Teatre Principal, on Pep Pla, el director del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET), Amadeu Aguado, Primer Tinent d’alcalde de l’Àrea de Cultura, Innovació i Projecció de la ciutat de l’Ajuntament de Terrassa, Ramon Simó director de l’IT Teatre de l’Institut del Teatre, Marta Huguet I Ricard Torrents,  de La Xarxa, entitat responsable de la programació familiar, van explicar, juntament amb molts dels artistes i representants de les companyies programades, les obres que es representaran de setembre a desembre d’enguany.

Tal com va explicar n’Amadeu Aguado, la programació del CAET destaca per la gran acceptació que té aquesta durant tot l’any, un 78% d’ocupació del públic demostra la gran qualitat i varietat en la programació que s’ofereix des dels teatres municipals. I és que Terrassa respira teatre, tant a escala amateur com professional i on el CAET juga un gran paper donant suport o col·laborant en moltes iniciatives i convertint-se en un referent en les arts escèniques.

Entre aquestes i dirigides al públic jove, es col·labora amb el món educatiu de la ciutat per impulsar iniciatives dels i les més joves que només el primer semestre de la campanya de funcions escolars d’aquest 2018 ha representat 8.395 espectadors. Per un altre costat, s’intensifica la col·laboració amb l’Institut de Teatre amb el projecte IT teatre, que servirà com a primera experiència com a professionals als graduats de l’Institut i que presentaran Amnèsia. I no oblidar el Festival TNT que connecta amb el panorama internacional.

El CAET porta la innovació en el seu ADN, nous creadors i nous formats que necessiten l’aposta del teatre públic per poder endegar ha fet que en 2017 hi haguessin 22 espectacles coproduïts amb 91 ciutats de 21 països que ha suposat 29.731 espectadors. Una d’aquestes apostes, Mos Maiorum amb la interpretació de la terrassenca Alba Valldaura, entre d’altres, es representa en el Teatre Villarroel i al Festival El Grec.

 

De la programació “destaquem enormement la gran presència de creadores, autores i intèrprets femenines a la programació d’enguany, la col·laboració amb l’Institut del Teatre per impulsar el nou talent i el suport als creadors terrassencs” diu en Pep Pla, doncs d’entre les 11 obres programades de la temporada, 6 són espectacles creats i dirigits per dones i, la majoria, protagonitzats també per dones.

 

Aquesta temporada, el CAET parla amb femení programant espectacles amb una forta presència de dones. Entre aquests, predominen els creats, dirigits i interpretats totalment o parcialment per dones. És el cas de Llibres per cremar, un text d’Amélie Nothomb, dirigit per Blanca Bardagil i interpretat per Paula Sunyer, Ramon Vila i Roger Batalla, sobre el valor de la cultura. O Màtria, un debat col·lectiu per reivindicar la memòria i les desaparicions a través de les mares que van patir les ferides de la Guerra Civil amb dramatúrgia, direcció i interpretació de Carla Rovira Pitarch, que puja a l’escenari juntament amb Marc Naya, Àngela Pitarch, Ramon Bonvehí i Laura Blanc.

Equilibris, un monòleg escrit per les terrassenques Gemma Julià i Tessa Julià, interpretat per la primera i dirigit per Marta Momblant Ribas,  descobreix el recorregut íntim d’una dona fins a convertir-se en mare d’acollida i amb motiu del qual es celebrarà un taller especial per descobrir els vincles entre mare i filla. Les noies de Mossbank Road, l’exitosa obra d’Amelia Bullmore, també brilla pel seu poder femení havent estat dirigida, per primer cop a Espanya, per Sílvia Munt i interpretada per Cristina Genebat, Marta Marco i Clara Segura.

D’entre les obres interpretades per dones, hi trobem el thriller periodístic Un tret al cap, escrit i dirigit per Pau Miró i interpretada per Emma Vilarasau, Vicky Luengo i Imma Colomer o la comèdia negra de suspens Cronología de las bestias de l’argentí Lautaro Perotti que protagonitza Carmen Machi.

De la resta de programació també destaca Tenors, un homenatge al món de l’òpera des de l’humor i un record als mítics Tres Tenors. Una idea original de Miquel Cobos i Ezequiel Casamada que interpretaran a Terrassa Ezequiel Casamada, Miquel Cobos, José Luís González i Adrià Aguilera / Dani Garcia al piano. I també hi ha lloc per les sorpreses en aquesta nova temporada amb Escenari Secret, una activitat teatral secreta i gratuïta pels que es volen deixar sorprendre.

Com cada any, la programació del CAET no s’oblida dels plans per fer amb els més petits i, en col·laboració amb la Xarxa de Terrassa, presenta cinc propostes: La gallina dels ous d’or de Zum Zum Teatre, El pot petit en concert de la Cia. El Pot Petit, Els cistells de la caputxeta de Samfaina de Colors, La Vaca que canta de PocaCosa Teatre i El molinet màgic d’Engruna Teatre.

La temporada del CAET obrirà el teló amb l’espectacle inaugural del Festival TNT – Terrassa Noves Tendències (del 27 al 30 de setembre), Cold Blood, un muntatge de la coreògrafa belga Michèle Anne de May, el cineasta també belga Jaco Van Dormaels i el col·lectiu Kiss & Cry. Hipnòtic i bell, l’obra està protagonitzada per mans humanes que ballen a l’escenari i es projecten a la pantalla encarnant set ànimes diferents.

També s’ha presentat Kingdom, dels artistes “teneteros” Agrupación Señor Serrano, que tornen a Terrassa per fer un retrat pervers del model de desenvolupament capitalista. I Llac, una proposta familiar creada i interpretada per Alba Valldaura i Nicolás Carbajal.

CALENDARI PROGRAMACIÓ PRINCIPAL – Setembre/Desembre 18
Setembre (dins la programació del TNT)
COLD BLOOD
dv. 28, 21.30h i ds. 29 de setembre, 20h | Teatre Principal
KINGDOM
ds. 29 de setembre, 22h | Teatre Alegria
• LLAC
dg. 30 de setembre, 18h | Teatre Principal
Octubre
• TENORS
dg. 7 d’octubre, 18h | Teatre Alegria
• LLIBRES PER CREMAR
ds. 27 d’octubre, 20h | Sala Maria Plans
Novembre
MÀTRIA
dg. 11 de novembre, 18h | Teatre Alegria
• UN TRET AL CAP
dg. 18 de novembre, 18h | Teatre Principal
• AMNÈSIA
ds. 24 de novembre, 20h | Teatre Alegria
• EQUILIBRIS
dg. 25 de novembre, 18h | Teatre Alegria
Desembre
• LES NOIES DE MOSSBANK ROAD
dg. 2 de desembre, 18h | Teatre Principal
CRONOLOGÍA DE LAS BESTIAS
dg. 16 de desembre, 18h | Teatre Principal

Related Articles

Deixa un comentari