[Salvador Pérez] Veurem si de veritat estem en èpoques de canvi, o de molt fum

No Comment

Ciudadanos, al marge d’haver-se quedat amb un pam de nassos, ja que ja tenia coll avall que seria el partit de govern a Espanya, ara no sap quin paper jugar. Bé, viu d’allò que li ha donat redits, l’afer català, on espera continuar fent el brètol i el ploraner permanent. És incomprensible que algú tingui tan pocs escrúpols i misèries humanes, i això que tot el dia va proclamant la convivència fictícia, són els reis mags d’aquest discurs fals, que no es creuen ni ells, i per sort, quasi ningú com a mínim a Catalunya, per molta ficció imaginària d’haver guanyat unes eleccions a Catalunya que no li serveixen per a res.

Tot el dia buscant brega, tot els sembla malament, insultant a tothom, no només als independentistes, provocant incidents i buscant el conflicte. Per sort, ningú els fa ni cas. Que si la Generalitat, que si el president del Parlament, que si el president de la Generalitat, que si… Ara buscant problemes amb el trasllat dels presos polítics a Catalunya, insultant als funcionaris de presons, generant dubtes sobre les concessions polítiques del govern central venuts als independentistes, i així anar fent amics.

I a nivell local són una còpia literal de l’absurd i seguint el mestratge del seu líder estatal i a Catalunya, de tot fan problemes, que si els llaços grocs, que si les banderes, que si les subvencions a determinades entitats, que si la gent passeja pel carrer, que si les mosques volen, que hi ha ocells grocs, que si les cotorres parlen anglès, ara si la Festa Major els menysprea i margina, que si en alguns llocs no els deixen parlar, que si el món hauria de ser taronja… i així una llarga llista. Doncs res, que els donin un espai en una cova i se la facin a mida, ara, pobres mosquits i ratpenats que els hagin d’aguantar, hauran d’agafar el camí de l’exili.

No entenc les preocupacions de Ciudadanos perquè el Sr. Sánchez es pugui vendre a les ordes independentistes, que passa amb el seu amic del 155 i amb aquell que volia pactar un govern a l’Estat? Què passa, que té por de perdre la bandera pàtria de l’espanyolisme més ranci, després de presentar-se com les essències i únic defensor dels valors de l’Espanya imperial, feixista i doctrinària? Quina ignorància i ganes de cadira i sou, únics valors dels Rivera, Arrimades i tots els que hi van darrere.

El PsoE – Psc, pateix dels mateixos mals, no ens confonguem, ja fa molt de temps que va deixar el sentit de canvi i transformació, i ja no parlem de la revolució, i menys de socialisme transformador, ara s’anomenen socialdemòcrates, que no vol dir res, el millor exemple del seu objectiu i que els defineix perfectament, seria el Sr. Pere Navarro, cadira i sou, sense ètica, ni valors.

Ara, després d’haver estat uns barroers col·laborant amb el PP i Ciudadanos en l’aplicació de l’article 155, volen canviar la imatge, i demostrar que no són com el PP, ells són dialogants, i el seu sentit patri és diferent, només cal anar a l’hemeroteca i veurem la diferència, o l’element més evident, és el “nou ministre Borrell”, o els Srs. González, Guerra, Bono, Ibarra, Illa, Zaragoza, Iceta… Fins ara tot són flors i violes, desitjos, però de moment encara no s’ha fet res que pugui demostrar la disponibilitat de canvi, sobretot, en temes delicats i profunds. L’apropament dels presos polítics a Catalunya, i dels presos bascos al País Basc, és una obligació legal que no s’ha complert fins ara, per tant, no es cap concessió al terrorisme, ni a l’independentisme català, això només era un incompliment de la legislació per part del govern de l’Estat, tant dels governs del PsoE-Psc com del PP, que tenia com a objectiu la venjança i el càstig. Altra cosa, en el cas català, és si de veritat fa passos efectius per a deixar-los en llibertat, ja que no han fet cap delicte, com a molt alguna desobediència de poc recorregut, aquest és el problema. Acabarà el Sr. Sánchez amb l’Estat mentider que fabrica mentides i els jutges prevaricadors com la Sra. Lamela i el Sr. Llarena? I acabarà amb els informes falsos d’una guàrdia civil totalment desacreditada?

Ara, les Lleis del PP, com la Reforma Laboral no es tocarà, la Llei mordassa continua vigent i ja veurem si serà anul·lada, la Llei d’Educació segueix vigent i ja veurem si es modificarà, i així podrem anar fent llista de les coses importants, on de veritat veurem fins on s’està disposat a canviar de veritat les coses, o senzillament, molt fum i estètica i poc contingut. O de nou, fer un canvi de cadires per a garantir la menjadora a moltes persones pendents de favors. Com sempre, més que anar a canvis transformadors de fons que és el que necessita de veritat Espanya i Catalunya, anirem a resoldre el primer objectiu com deia, la menjadora partidària. I això també passa a Catalunya.

I els canvis en les estructures i institucions de l’Estat, plenament controlades per franquistes i peperos, veurem si les continuaran controlant, o d’una vegada, es farà una veritable neteja i depuració i treure la veritable crosta podrida d’aquest Estat espanyol que ha governat fins ara de veritat, i que ni el PsoE després d’anys de governar va ser capaç d’afrontar.

I ja veurem com acaba de veritat la mesura a mitges tintes del que pretén ser una altra actuació estrella, com és la retirada de les despulles del General i dictador Franco del Valle de los Caidos, tot i que el millor homenatge a les víctimes seria dinamitar el monument, o com a mínim treure la gran creu que el presideix. Tot i això, ja veurem que diu l’Església. I ja posats, aplicar la Llei de la Memòria Històrica amb totes les seves conseqüències, i això afectaria les instal·lacions militars, a declarar il·legal a la Fundació Francisco Franco, i treure als familiars i hereus de Franco de tots el patrimoni que van robar i adquirir de forma fraudulenta, així com els privilegis. Per tant, ja veurem si tornarà a ser un miratge com va intentar el president Zapatero, i al final d’una vegada haurem acabat amb la impunitat, i això també vol dir acabar i anul·lar amb les sentències militars del règim franquista, a més de retirar medalles i cobraments a torturadors i col·laboradors del règim que encara ni han demanat perdó a les víctimes.

Per tant, d’acord que no es pot en un mes demanar solucionar les desfetes del PP, però algunes també li corresponent al PsoE i que ara té l’oportunitat de refer tot allò que durant anys ha estat incapaç d’afrontar i resoldrà si de veritat vol tenir alguna credibilitat. Ara ho haurà de fer amb celeritat, enfrontant-se a les envestides del PP i Ciudadanos, que són uns veritables impresentables, que viuen de la corrupció, de vendre el país als seus interessos i que estan al servei dels poders fàctics i econòmics de sempre.

I veurem que faran amb el problema català de veritat, o serà més fum i miratges…

Salvador Pérez Riera

Related Articles

Deixa un comentari