El projecte per instal·lar plaques solars aplega més de cent llars interessades al Vallès

No Comment

El projecte d’autoproducció fotovoltaica Impuls Solar està promogut pels Grups Locals de Som Energia de Sant Cugat, Rubí, Terrassa, Sabadell i Baix Vallès.

20 de les 117 peticions corresponen a Terrassa, el que reflecteix un alt nivell de mobilització a la ciutat.

L’objectiu és el d’aconseguir preus més competitius i simplificar les tasques d’instal·lació.


Un total de 117 persones s’han inscrit al projecte Impuls Solar Vallès d’autoproducció fotovoltaica de Som Energia per instal·lar plaques solars en les seves llars. D’aquesta forma, s’ha assolit el nombre de participants marcat com a objectiu per tal de dur a terme el projecte, i ara s’iniciarà la següent fase d’estudi i plantejament de cada cas. Sud Renovables, l’empresa enginyera encarregada de dur a terme les instal·lacions (en col·laboració amb la cooperativa CEMID) farà un estudi personalitzat i una primera visita tècnica a cada habitatge participant per determinar els detalls de la instal·lació.

De les 117 peticions, 22 corresponen a Terrassa, pràcticament el 20% del total, el municipi que ha concentrat més instal·lacions. N’hi ha 12 a Sabadell, 18 a Sant Cugat, 9 a Cerdanyola, i 4 a Rubí entre les ciutats més grans (3 Matadepera, 2 a Vacarisses, Viladecavalls i Ullastrell, els petits de la subcomarca).

Està previst que al setembre es puguin començar a realitzar les feines de muntatge. Després, la instal·lació ja estarà llesta per començar a funcionar, a l’espera de la tramitació de la seva legalització, que sol trigar entre 2 i 4 mesos.

Gràcies a l’esforç dels diferents agents implicats, Impuls Solar Vallès contempla, a més, la donació d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques a una organització social de la zona. Els Grups Locals impulsors escolliran l’entitat beneficiària.

Compra conjunta per assolir preus més competitius

Impuls Solar Vallès és la primera experiència de compra col·lectiva d’instal·lacions d’autoproducció solar d’electricitat de Som Energia. Per a l’elecció de l’empresa que ofereix el servei integral de la instal·lació (material, instal·lació i legalització), es va realitzar un concurs, amb criteris i condicions que va establir el grup impulsor sorgit dels Grups Locals del Vallès.

En aquest cas s’està duent a terme al Vallès, i la intenció és poder replicar la iniciativa a altres zones del territori. Impuls Solar Vallès segueix l’exemple d’altres experiències (com Oleada Solar o Col·lectiu Solar) que demostren que la manera més efectiva d’impulsar instal·lacions solars domèstiques és sumar molts clients de cop, per tal d’aconseguir preus més competitius i simplificar les tasques d’instal·lació.

L’objectiu principal de Som Energia és esdevenir un actor que transformi el model energètic actual cap a un que es basi en les fonts energètiques renovables, que sigui eficient i distribuït, i que estigui en mans de les persones mitjançant la seva participació dintre del mercat. L’autoproducció fotovoltaica és un element imprescindible per aconseguir-ho, però la incertesa generada els últims anys, la inseguretat jurídica, el cost, el desconeixement i les dificultats burocràtiques no faciliten l’expansió de l’autoproducció. Som Energia proposa aquest sistema de compra col·lectiva per agilitzar el procés i facilitar el salt cap a la generació d’energia renovable.

Al següent mapa es pot veure com queda la distribució per zones a Terrassa:

Font: Som Energia Terrassa

Deixa un comentari

SEGUEIX-NOS A TWITTER