Creix la solidaritat amb en Jordi Borràs, fotoperiodista agredit per un Policia Nacional

No Comment

Dilluns 16 de juliol el periodista, fotògraf i il·lustrador Jordi Borràs va patir una agressió quan tornava de cobrir un acte. Això va passar al centre de Barcelona, quan una persona (posteriorment identificada com a inspector de la Policia Nacional espanyola), va increpar-lo i colpejar-lo mentre cridava ‘Viva España’ i ‘Viva Franco’.

Jordi Borràs

La impecable tasca periodística de Borràs denunciant grups d’ultradeta fa temps que també s’ha convertit en l’arrel d’amenaces cap a ell i la seva família. Dilluns 16 aquestes amenaces es van transformar en un atac violent.

Davant d’aquesta situació, el Grup de Periodistes Ramon Barnils, Irídia, l’Ateneu Barcelonès, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, Òmnium Cultural, la SICOM, l’Institut de Drets Humans de Catalunya, Novact, Drets.cat, AMIC, SOS Racisme, l’Associació Catalana de Professionals, el Sindicat de la Imatge de Catalunya, el Sindicat de Periodistes de Catalunya, FundiPau – Fundació per la Pau, Unitat Contra el Feixisme i Racisme, UPIFC, Col·lectiu Ciutadella i Tot Suma, van fer públic el suport a Jordi Borràs, a més del màxim rebuig a aquests actes violents, un suport i rebuig al qual se suma també Malarrassa.

D’entrada i molt concretament es dóna suport a una de les preocupacions de Borràs, que és aconseguir finançament per fer front a les despeses de la seva defensa. És per això que es va engegar una campanya, amb la complicitat de TotSuma, per ajudar-lo a recaptar fons per entomar aquest procés judicial, una campanya que hores d’ara ja ha assolit la xifra, però que continua oberta.

És difícil fer el recompte del que pot suposar tot el que ha de venir, però es va fer una primera estimació de 12.000 euros. Aquesta era, doncs, la fita. Els diners que es recaptin de més, inicialment, serviran per cobrir possibles despeses extra del procés i, la resta, seran un donatiu a una entitat que defensi els drets humans.

Els 12.000 euros deriven del cost de la fase d’instrucció, de la fase intermitja, del judici oral, del peritatge i de la intervenció de diversos professionals a més dels impostos i de les despeses estrictes de la campanya de microfinançament.

Aquesta campanya de microfinançament té un caràcter lleugerament atípic atès que no té recompenses, tot entenent que totes aquelles persones i entitats que s’hi vulguin sumar ho fan mogudes per la solidaritat amb l’agredit i conscients de la gravetat del cas i de la necessitat de resposta a la impunitat de què gaudeixen aquest tipus d’agressions massa constants en els darrers mesos.

Es busquen testimonis

En paral·lel, també es dóna suport a la crida que ha fet la seva defensa: si algú va ser testimoni dels fets o en té qualsevol tipus de proves gràfiques, les pot aportar a info@nemesi.cat. Tot plegat, serà de gran ajut en el procés legal que ara encara Borràs.

Related Articles

Deixa un comentari