La CUP demana més difusió de la prova pilot de les parades de bus ‘antiassetjament’

No Comment

La formació ha detectat que les usuàries de bus desconeixen que existeixi la prova pilot de parades de bus ‘antiassetjament’, fet que associa a l’escassa difusió efectuada per l’Ajuntament.

Demanen a Polítiques de Gènere que posin cartells a les marquesines i els vidres exteriors dels busos.


Montse Garcia, Asun Solé i Carmen Roca, militants de la CUP Terrassa.

“No s’ha fet gaire difusió de la posada en marxa del servei. Fet pel qual les possibles usuàries desconeixen la seva existència”, és la conclusió a què arriba la CUP després de 40 dies de posada en marxa de la prova pilot que el mateix ple municipal va aprovar el passat febrer perquè es realitzés.

Davant d’alguns dubtes sobre les condicions en les quals s’està realitzant aquesta prova pilot, el Grup de Dones, en concret 10 activistes, ho ha volgut verificar. Així, les proves efectuades els han fet arribar a dues conclusions principals. La primera, que les usuàries del bus desconeixen l’existència d’aquest servei, donada la manca difusió que ha fet l’Ajuntament. La segona, que falta formació entre els conductors, ja que malgrat la seva bona predisposició i amabilitat, han permès que alguns homes baixin a la mateixa parada intermèdia demanada per una dona.

Segons explica Carmen Roca, “dins del bus, els cartells són petits i estan ubicats a indrets de poca visibilitat… i fora del bus, a les marquesines, no hi ha cap referència”. Per això, la CUP insta l’Ajuntament “a intensificar la comunicació d’aquest servei”. I especialment a utilitzar els suports publicitaris de les marquesines per fer la difusió corresponent, així com les mateixes vidrieres exteriors dels busos.

Segons la CUP, l’actitud dels conductors i conductores de bus està sent bona i educada. Coneixen la possibilitat de fer aquestes parades, però en alguns casos permeten que un home es baixi a la mateixa parada intermèdia que hagi sol·licitat una dona. Asun Solé, una altra militant cupaire, també demanar que l’Ajuntament “reforci la formació als conductors i conductores de TMESA, fent especial èmfasi en les condicions en què es pot demanar el servei”.

Donat que només han passat 40 dels 90 dies que durarà la Prova Pilot, la CUP considera que encara hi ha temps per a revertir la situació. Per això, ha fet arribar a la regidoria de Polítiques de Gènere aquesta petició d’intensificar la difusió i formació de conductors.

Deixa un comentari