En marxa la 16a Jornada de la Formació Professional a Terrassa

No Comment

Avui dijous s’ha presentat la 16a Jornada “A Terrassa, parlem de Formació Professional”. L’acte compta amb la taula rodona d’orientadors “Diferents mirades de l’orientació educativa i laboral” a càrrec de Conxi Martí, orientadora a l’Institut Nicolau Copèrnic de Terrassa; Íngrid Álvarez, directora del Centre de Noves Oportunitats Maresme Vallès; Mònica Moreno, tècnica d’orientació laboral de l’Oficina de Treball de la Generalitat a Terrassa; i de Mireia Prat, orientadora laboral a Creu Roja de Terrassa. La taula rodona estarà moderada per Clara Serra, cap d’Orientació del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Terrassa. A les 10.45 h hi ha hagut el networking relacional Terrassa Orienta “Coneguem qui orienta”, mentre que a les 11.15 h estava previst realitzar una simulació de situacions entre orientadors i orientadores i persones usuàries a càrrec de la companyia Planeta Impro que anirà seguit d’un debat amb el públic.

A les 12.15 h es presenten experiències al territori sota el títol “L’orientació i la promoció de les vocacions industrials. La jornada es tancarà a les 13.30 h amb un parlament de Josep Armengol, de l’Institut Industrial i vicepresident del Consell de la Formació Professional de Terrassa.

El Consell de la Formació Professional de Terrassa arriba aquest 2018 als 16 anys d’existència, compartint treball en xarxa i impulsant la Formació Professional al món educatiu. Enguany, l’inici de curs per a l’FP tindrà com a punt de sortida la jornada anual “A Terrassa, parlem de la Formació Professional”, que arriba també a la seva 16a edició. La sessió es configura com un espai de reflexió anual adreçat a totes aquelles persones que treballen en el món de la formació professional des de qualsevol de les seves vessants.

La jornada, a la que també assistirà el regidor d’Universitat i Innovació, Adrián Sánchez, i portaveus dels Grups Municipals, se centrarà en l’orientació al llarg de la vida com un dels reptes de la nostra societat i té com a objectius posar en valor l’orientació educativa i laboral, contribuir a la reflexió sobre els tipus d’orientació adients per acabar esdevenint una veritable ciutat orientadora, i donar a conèixer diverses metodologies d’orientació i debatre-les des de diferents angles de la mà de professionals de reconegut prestigi.

Related Articles

Deixa un comentari