El Consorci de Residus amplia la seva oferta educativa amb un Escape Room que té com a fil conductor el reciclatge

No Comment

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental inicia una nova edició del Programa d’Educació Ambiental, amb activitats gratuïtes per a Educació infantil, primària i secundària pels centres educatius de la comarca. Pel curs 2018-2019 el Consorci amplia la seva oferta educativa i inclou al Programa dues activitats més. La principal novetat és la realització d’un Escape Room, un joc d’escapament que es farà a les escoles i instituts, a l’entorn del món dels residus i la sostenibilitat. També s’incorpora al programa un concurs de vídeos sobre malbaratament i aprofitament alimentari.

A l’activitat d’Escape Room l’alumnat ha de superar un seguit de proves per aconseguir “escapar” aportant solucions pel futur del planeta. L’activitat s’ambienta en un futur incert on el consumisme i el materialisme han portat a l’esgotament dels recursos naturals. Mitjançant un joc d’escapament que té com a fil conductor el reciclatge, l’alumnat haurà de resoldre els enigmes que el permetran aportar solucions pel futur del planeta i poder “escapar” de la sala on es realitzi l’activitat.

En el Concurs de vídeos sobre malbaratament i aprofitament alimentari els i les alumnes han d’explicar, a través d’un petit treball audiovisual, què fan a l’escola o a casa per evitar el malbaratament alimentari. El premi del concurs serà un embolcall per l’esmorzar per a cada un dels alumnes dels grup-classe participants. Les condicions de participació les podeu trobar aquí.

El president del Consorci, Ricard Torralba, assegura que “l’educació ambiental és una forma d’aprenentatge continu per prendre consciència del medi ambient i aprendre els coneixements, els valors i l’experiència per actuar responsablement front als problemes ambientals presents i futurs. Les activitats que plantegem volen donar eines per abordar qüestions cabdals com la gestió dels residus, el malbaratament alimentari o la cura del nostre entorn”.

A banda de les dues novetats d’enguany, el programa segueix oferint activitats com la visita de la Deixalleria Mòbil a l’escola, el Taller de sabó a partir d’oli usat, la pràctica de biogàs a la Planta de Can Barba, les visites al Centre de Tractament de Residus (CTR-Vallès), activitats de compostatge i sobre el malbaratament alimentari als menjadors.

Les activitats començaran a l’octubre, excepte la de l’Escape Room, que s’iniciarà al novembre. Hores d’ara els centres educatius ja estan formalitzant les inscripcions i ja hi ha activitats amb un alt nivell de demanda. Les inscripcions per a totes les activitats es poden formalitzar on-line durant tot el curs a la pàgina web del Consorci . Tota el Programa Educatiu es pot trobar en aquest enllaç i inclou també reportatges en vídeo sobre les activitats per tal que el professorat pugui conèixer què s’hi fa.

Related Articles

Deixa un comentari