Diada de l’Avi Miró 2018, cap de setmana intens dels Castellers de Terrassa

No Comment
Foto de germanor, el dissabte 15 setembre. Foto CdT

 

Aquest cap de setmana els Castellers de Terrassa han celebrat la Diada d’homenatge a Emili Miró, membre fundador de la colla i una figura de gran importància al món casteller.

El dissabte els blauturquesa van fer una exhibició castellera a la llar residencial Sant Llàtzer per als residents que de normal no poden veure les diades castelleres que es fan a la ciutat. El mateix dissabte a la tarda es va celebrar una exhibició de torres humanes que va comptar amb la presència dels Falcons de Barcelona i la Muixeranga de Xàtiva. Ambdues colles convidades van presentar-se al Raval de Montserrat amb actuacions de màxim nivell i amb moltes ganes d’ensenyar les seves tradicions a la ciutat. Entre d’altres figures van destacar l’escala de 9 dels Falcons de Barcelona, una de les figures de més alt nivell del seu repertori que no acostumen a treure de la ciutat comtal, i la primera alta clàssica de 5 de la història de la Muixeranga de Xàtiva. Els Castellers van completar el cinc de set, el quatre de set amb el pilar i la torre de set amb la figuereta. En acabar l’exhibició les tres colles van fer un tres de sis de germanor, format per membres de les diferents colles. Després de l’actuació, Muixeranga i Castellers van compartir un sopar de germanor, teixint ponts entre dues tradicions germanes.

El 3d6 de germanor entre les tres colles que van actuar dissabte. Foto CdT

El diumenge al matí es va celebrar la tradicional diada castellera de l’Avi Emili, amb la presència dels Xiquets de Reus, els Nens del Vendrell (colla d’on era originari Emili Miró) i dels Xicots de Vilafranca a més de la colla local. La colla local va fer una sortida valenta amb el tres de vuit, que després d’un intent desmuntat van carregar. Tot i la caiguda, els Castellers de Terrassa van mostrar la gran feina feta en els últims anys aixecant-se amb una nova torre de set. Finalment, els egarencs van descarregar el cinc de set i van acabar amb dos pilars de cinc.

Els Nens del Vendrell, colla fixa al cartell de la diada, van sortir amb el quatre de vuit, després del qual van descarregar el tres de vuit i la torre de set. Van acabar amb el vano de cinc. Els Xicots de Vilafranca van obrir la seva actuació amb el cinc de set, en segona ronda van desmuntar el tres de vuit en dues ocasions. En tercera ronda es van refer descarregant el quatre de set amb el pilar i el quatre de set. Van acabar amb dos pilars de quatre. Per la seva banda, els Xiquets de Reus també fixos en aquesta diada en la qual se senten com a casa seva, van descarregar amb comoditat un tres de vuit de sortida, en segona ronda van descarregar el quatre de vuit després d’un intent desmuntat i van acabar amb la torre de set. Van acabar amb el pilar de cinc i dos pilars de quatre.

Castellers va descarregar el 2d7 el diumenge. Foto CdT

La Diada castellera d’Avi Emili va estar marcada un any més pel fet que totes les colles van acudir a la cita amb els millors castells possibles i amb l’apreci que Nens del Vendrell i Xiquets de Reus tenen amb aquesta diada.

Els Castellers de Terrassa van tancar un intens cap de setmana amb un dinar al local social de la colla acompanyats de la Muixeranga de Xàtiva. Una bona manera d’agafar forces per encarar les diades de Sant Miquel a Molins de Rei i la Diada de tardor dels Castellers de Cerdanyola. Les últimes dues cites abans del Concurs de Castells de Tarragona del dia 6 d’octubre en què els Castellers de Terrassa prendran part.

Related Articles

Deixa un comentari