[Òscar Monterde] L’ Àgora de Terrassa en Comú

No Comment

Avui (dissabte 15), en el dia Internacional de la Democràcia, Terrassa en Comú fa un salt endavant. TeC va néixer com un projecte municipalista amb l’objectiu de transformar les institucions i obrir-les a la ciutadania i avançar en els canvis necessaris que milloren la vida i els drets de la gent. Tres anys d’acció política i propostes per a la ciutat avalen que aquest camí és possible. Allò que volem a les institucions, però també creiem que ho hem d’aplicar a les organitzacions polítiques -si no volem repetir els mateixos errors i les dinàmiques d’empobriment de la política del passat-. La nostra societat i els nostres barris estan sotmesos a injustícies múltiples i desigualtats. Si estem forjant un nou subjecte polític, ens cal articular marcs innovadors de mobilització que arrelin en el nou temps i projectin al futur propostes d’esperança. D’esperança compartida.

Terrassa en Comú va néixer, junt amb els altres espais comuns germans, com una forma emergent d’organització política, una plataforma ciutadana, que aprenia del millor de les experiències que ens han precedit, i buscava noves maneres de fer actualitzant-les als nous temps. És per això que avui obrim un nou espai de participació obert i transparent, L’Àgora TeC (www.agora.terrassaencomu.cat ), que ens permet créixer i obrir-nos més a la ciutat. Un lloc que permet prendre part en la millora del projecte comú de TeC, però especialment en la millora de la ciutat de Terrassa.

L’Àgora TeC és molt més que una eina, és un espai ampli, una plaça pública, un lloc comú, que ens permet articular processos democràtics, oberts a la participació i la col·laboració ciutadana per seguir pensant i construint una proposta de futur per a Terrassa. Un espai que ens permetrà seguir construint una xarxa que articuli de manera àmplia, oberta, eficient i transparent la participació. A l’Àgora TeC avui ja es poden fer propostes per millorar la ciutat, preguntes als regidors i regidores de Terrassa en Comú, així com estar informat i fer un seguiment de les Audiències Ciutadanes – un espai de rendició de comptes que Terrassa en Comú ha anat realitzant des de l’inici del mandat i que avui ja ha recorregut nombrosos barris de la ciutat en les seves 16 edicions– , participar en les assemblees generals de TeC, formar equips de barris i participar-hi pensant Terrassa des de la màxima proximitat. Tot això de forma transparent i oberta.

La plataforma està basada en software lliure i es tracta d’una tecnologia oberta a la col·laboració, al servei de la gent que obre un món de possibilitats més. És per això que avui a TeC avancem en la construcció d’organització i participació obertes, per a fer front als reclams de democràcia del present i als reptes de la societat en xarxa. Si volem una ciutat més democràtica ens calen també unes organitzacions polítiques més obertes i transparents.

Avui obrim un espai que connecta directament amb la proposta municipalista de Terrassa en Comú, que pensa en noves formes de fer les coses, construeix una ciutat que posa al centre al conjunt de la ciutadania i millora la vida i els drets de la gent, i ho fa en comú des de la diversitat, el diàleg i la intel·ligència col·lectiva.

Òscar Monterde, Regidor de Terrassa en Comú

Related Articles

Deixa un comentari