Obertes les inscripcions a les formacions del Festival de músics emergents TAM! 2018

No Comment

Ampliat el termini per participar a la marató de concerts del 20 d’octubre. La data límit serà el proper 28 de setembre de 2018. Si encara no ho heu fet, esteu a temps d’inscriure-us-hi!

L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Joventut i Lleure Infantil, obre el termini d’inscripció a les formacions del Festival de Músics emergents TAM 2018, que s’impartiran principalment el proper 6 d’octubre. Les formacions complementen la marató de concerts del 20 d’octubre, i s’adrecen a persones joves interessades en l’àmbit musical, per tal d’ajudar-les a avançar en la seva professionalització.

Les formacions programades, que s’impartiran a l’espai de creació musical El Vapor, són les següents:

La producció del directe, a càrrec d’Abel Coll. De 10.30 a 13.30 h. Coll, director artístic de diferents festivals i espectacles teatrals i musicals, centrarà la seva classe en la importància de la producció als concerts, i els grups seleccionats per la marató treballaran aspectes tècnics, escènics i musicals que els permetran millorar i oferir un bon directe.

El Beatbox, a càrrec de Fredy Beats. De les 11 a les 13 h. En aquest taller es farà una introducció al món del beatbox, una tècnica relacionada principalment amb la cultura hip-hop que es basa en la imitació els sons de la bateria, ritmes i altres sons musicals utilitzant la veu. L’activitat inclourà exercicis en grup, batalla freestyle i exhibició. Fredy Beats és un dels beatboxers de més renom de l’Estat, guanyador de diferents concursos a Espanya, França i el Regne Unit.

Vermut electrònic, a càrrec de Linalab. En acabar les dues formacions del matí, tindrà lloc un vermut electrònic per tots els assistents fins les 14 h. Linalab, artista colombiana resident a Barcelona i dedicada a l’experimentació electroacústica, portarà una mostra d’aparells variats per a fer música buscant noves sonoritats.

Preparem un concert, a càrrec de Roc Calvet. De 17.30 a 20.30 h. Aquest taller es dedicarà a treballar la preparació de directes, improvisació, etc. Serà l’única formació que tindrà diverses sessions, amb un calendari que s’acabarà de definir un cop estiguin inscrites les persones participants. Roc Calvet, es va formar a l’Aula de música moderna de Barcelona i a l’ESMUC, i ha gravat una desena de discos com a guitarrista amb diferents grups.

Ampliat el termini per participar a la marató de concerts

Per altra banda, s’amplia el termini de la convocatòria per a participar a la marató de concerts. La nova data límit serà el proper 28 de setembre de 2018. Recordem que poden inscriure’s al festival les bandes que assagin al Vallès Occidental, que com a mínim la meitat dels membres tinguin menys de 35 anys i que tinguin temes propis per oferir un concert de 20 minuts. Les formacions musicals interessades s’hauran de registrar a l’espai “Com participar” del web del TAM (https://tam.cat/), omplint un formulari per poder activar i validar la inscripció i facilitant un enllaç web a una cançó original, així com a una fotografia recent. La inscripció també es pot fer presencialment al servei de Joventut i Lleure (Av. Jacquard, 1).

Un cop acabat el període d’inscripcions, un jurat escollirà els deu grups que actuaran al festival, tenint en compte factors com la qualitat musical, l’originalitat i l’estil, així com que sigui la primera vegada que participen al TAM! La decisió del jurat es farà pública l’1 d’octubre.

Enguany, el TAM! presenta la novetat de celebrar-se en dos dies i, a més, canvia de lloc. El servei de Joventut ha optat per un nou plantejament a petició del col·lectiu de joves músics de la ciutat, amb la idea d’oferir una experiència més interessant i motivadora, de la que se’n pugui treure més profit. Així, les formacions es faran el 6 d’octubre i el concert tindrà lloc el dia 20, dues setmanes després.

Related Articles

Deixa un comentari