L’Ajuntament programa un cicle de formacions i xerrades sobre inclusió i accessibilitat

No Comment

El nou cicle, treballat amb les entitats, té voluntat de consolidar-se.

L’Ajuntament de Terrassa, a través de l’Oficina de Capacitats Diverses, programarà al llarg del curs el nou cicle “Terrassa, ciutat inclusiva i accessible”, amb un total de sis formacions i xerrades gratuïtes obertes a la ciutat al llarg dels propers mesos.


El cicle, que té la voluntat de consolidar-se com a espai de referència per al foment de la inclusió i l’accessibilitat a la ciutat, s’emmarca en el desenvolupament del Pla local d’Atenció a les Capacitats Diverses i a l’Accessibilitat 2016-2020, dissenyat a partir de les propostes de les entitats representades a la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat, dintre de la qual s’organitzen en diverses comissions de treball, amb un «protagonisme inèdit» i una bona col·laboració del personal tècnic de l’Ajuntament, d’acord amb l’opinió d’en Joan Vila, representant de Prou Barreres!

L’oferta formativa d’aquesta primera edició inclou un curs sobre redacció de textos de lectura fàcil; un sobre inclusió i participació en la comunitat; i un altre sobre com fomentar l’accessibilitat i el tracte adequat a persones amb discapacitat. Totes tres formacions, d’unes 15 hores de duració cadascuna, aniran a càrrec d’entitats de referència, i s’adrecen principalment a entitats, empreses i professionals de serveis, oferint eines i coneixements que ajudin a fomentar la inclusió i l’accessibilitat en el dia a dia de les seves organitzacions.

Les xerrades, obertes a la ciutadania i als col·lectius professionals, permetran reflexionar, de la mà de professionals de reconeguda trajectòria, sobre diferents temàtiques relacionades amb les persones amb capacitats diverses, per obrir-ne el debat i millorar-ne l’abordatge de manera col·lectiva. La proposta de xerrades inclou una sessió sobre prevenció, detecció i acompanyament a víctimes d’abusos per raó d’una discapacitat o vulnerabilitat; una altra sobre la situació i necessitats de persones amb discapacitats sobrevingudes, i una darrera sobre salut i tracte adequat, que es farà en dates diferents a diferents centres d’atenció primària.

El cicle començarà el proper 2 d’octubre amb l’inici del curs de tècniques per elaborar textos de Lectura Fàcil, metodologia de redacció que facilita l’accés a la informació a persones amb dificultats de comprensió lectora. Les inscripcions ja són obertes.

Més informació a https://www.terrassa.cat/cicle-formacions-inclusio-accessibilitat-inscripcions

Related Articles

Deixa un comentari