El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occ. del 20-S aprovà el compte general de l’exercici 2017

No Comment

Dijous a la tarda es va celebrar una sessió ordinària del Ple del Consell Comarcal. Es va aprovar el Compte General de l’exercici 2017 i un nou increment de les retribucions del personal previst a la llei de Pressupostos Generals de l’Estat.

Increment de retribucions de personal

El Ple comarcal ha aprovat per unanimitat un increment del 0,25 % addicional de les retribucions del personal del Consell Comarcal del Vallès occidental amb efectes de l’1 de juliol de 2018. Aquest increment ja es va preveure en la Llei 6/2018, de 3 de juliol de Pressupostos Generals de l’Estat i restava condicionat a l’increment del Producte Interior Brut (PIB). Afectarà el personal laboral, funcionari, eventual i directiu del Consell. Les quanties de les assignacions i règim econòmic dels membres electes de la Corporació i dels grups polítics, previstes en el pressupost de la Corporació per a l’exercici de 2018, es mantenen com fins ara i no se’ls aplica cap increment. El mes de juliol ja es va aprovar un increment de l’1’5% de les retribucions del personal de l’ens.

Aprovació compte general

El compte general del Consell Comarcal de l’exercici 2017 es va aprovar en la sessió plenària amb el vot a favor dels grups comarcals del PSC, PDeCAT i ERC, les abstencions dels grups de l’Entesa, CUP-CAV i Ciutadans i el vot en contra del grup comarcal del Partit Popular. Al mes de juliol es va celebrar al Comissió de Comptes del Consell i posteriorment el Compte Genera ha estat a exposició pública no presentant-se cap al·legació durant aquest termini. Ahir el Ple comarcal va aprovar-lo, com a tràmit prèvia a l’enviament a la Sindicatura de Comptes, tal com s’estableix legalment.

Pressa de possessió i renuncia de consellers comarcals

Ahir va prendre possessió del càrrec de conseller comarcal el regidor del grup de Ciutadans de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Sergio Blazquez.

D’altra banda, van renunciar al seu càrrec dos consellers comarcals del PDeCAT: Miquel Samper, regidor de l’Ajuntament de Terrassa, i Víctor Puig, regidor de l’Ajuntament de Rubí. En el proper ple comarcal, previst pel mes de novembre, es preveu que puguin prendre possessió els nous consellers o conselleres comarcals del grup comarcal del PDeCAT.

Related Articles

Deixa un comentari