ERC-MES proposta al Ple en defensa de les sobiranies, també l’energètica

No Comment

ERC-MES aposta per defensar la sobirania popular en el plenari de setembre. Tant des del reconeixement i defensa de l’1 d’Octubre, com des de la defensa de les noves sobiranies, com l’energètica. Isaac Albert afirmà que “la llibertat es guanya pas a pas i sense renúncies. Orgullosos del camí fet, conscients del camí que ens queda per recórrer, començant per la nostra ciutat, per Terrassa”.

Pocs dies abans de complir-se el primer aniversari del Referèndum d’autodeterminació de l’1 d’Octubre, el grup municipal d’ERC-MES presenta a ple una proposta perquè l’Ajuntament de Terrassa reconegui la implicació col·lectiva de terrassenques i terrassencs en la consecució d’un dia històric on es va poder donar veu al poble de Catalunya en relació al seu futur.

Una iniciativa presentada conjuntament amb el Pdecat i on els republicans treballen per aconseguir els suports necessaris per a la seva aprovació. Segons el portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert, es tracta de recordar una fita històrica, de solidaritzar-se amb les víctimes de la brutalitat policial i amb les persones preses per motius polítics per haver treballat perquè la gent pogués votar, “però també es mirar a futur, veure que la retallada de drets i llibertats no és aliena a ningú i que votar era i és l’única opció de futur”.

Des d’ERC-MES també s’aposta a aprofundir en una mirada àmplia en la defensa de les sobiranies i s’apostarà en aquest ple de setembre per fer efectiva una proposta de la cooperativa Som Energia en el darrer Consell de Medi Ambient per revisar les bonificacions fiscals a Terrassa per la instal·lació voluntària d’energies renovables (com plaques solars tèrmiques, fotovoltaiques…) i equiparar-les a les d’altres municipis del nostre voltant.

En el camí d’assolir la sobirania energètica, per ERC-MES és important facilitar al màxim l’accés a energies verdes d’autoconsum i un acord de junta de portaveus permet fer efectiva una bona proposta de Som Energia i incrementar fins el 50 per cent les bonificacions a l’IBI per qui dugui a terme aquestes instal·lacions.

Finalment, des del grup municipal d’ERC-MES conjuntament amb altres grups de l’oposició s’ha decidit donar cobertura a la petició del Parlament ciutadà de Terrassa perquè es pugui obrir debat en el Ple sobre la moció que van desenvolupar per millorar els mecanismes participatius a la nostra ciutat.

Related Articles

Deixa un comentari