Més de 20 entitats i productors de la comarca s’apleguen en la Fira Agroecològica de Castellar del Vallès

No Comment
 

El matí de dissabte 28 de setembre va congregar en el centre de Castellar del Vallès una nutrida presència d’actors del consum ecològic i de proximitat de la comarca. Diverses entitats de l’economia social i productors vallesans es van aplegar en la Fira Agroecològica i d’Economia Social i Solidària, una trobada d’associacions i empreses que treballen en l’àmbit de la ramaderia, l’agricultura i l’elaboració de productes artesans. Organitzat pel PIC Vallès, ara s’ha celebrat la primera fira a Castellar del Vallès, després de les anteriors sis edicions realitzades a Sabadell i Terrassa. També hi col·laboraven i van participar a la trobada el Teler Cooperatiu de Sabadell, l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, i l’ateneu de Cal Gorina.

 
El Pa de Niko, Ecobòdum, 5 Quarteres, El Vergel de Las Hadas, els formatges de Can Padró, L’Estupenda, eren algunes de les mostres presents a la fira, que oferiren pa, productes d’horta, formatges, vi i cervesa artesana. A banda dels productors, l’economia social i solidària va estar representada per entitats d’altres àmbits del consum responsable. Així, hi havia parades per informar sobre serveis financers i de banca ètica com Fiare i Coop57, o bé l’associació de consumidors de Som Energia, que té en marxa a la comarca el seu projecte Impuls Solar Vallès d’adquisició conjunta d’equips d’autoproducció domèstics. El consum transformador també va estar representat per Som Mobilitat, amb la presència d’un cotxe elèctric d’aquest grup de consumidors que vol fomentar una mobilitat més sostenible.
 

Sota un sol de justícia, la fira d’Agroecologia i Economia Social i Solidària de Castellar, celebrada al carrer Sala Boadella, va comptar també amb un taller sobre eines tecnològiques per a cooperatives de consum, i un taller d’esqueixos per a famílies i canalla. Després del dinar popular entre els assistents, la jornada finalitzà amb una xerrada sobre agricultura i canvi climàtic, a càrrec de Jordi Puig, autor del llibre L’hort del segon origen.

Related Articles

Deixa un comentari