El Consorci de Residus ofereix activitats contra el malbaratament alimentari pels centres educatius de la comarca

No Comment

El Programa d’Activitats Educatives del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental inclou aquest curs dues activitats gratuïtes dedicades a la lluita contra el malbaratament alimentari. Coincidint amb la 1a Setmana contra el malbaratament alimentari que diferents entitats organitzen del 24 al 30 de setembre a tot l’Estat, el Consorci recorda als centres educatius la possibilitat de sol·licitar les activitats per conscienciar l’alumnat en aquesta qüestió.

D’una banda el Consorci proposa als centres educatius participar en un Concurs de vídeos sobre malbaratament i aprofitament alimentari. En aquest cas,  els i les alumnes han d’explicar, a través d’un petit treball audiovisual, què fan a l’escola o a casa per evitar el malbaratament alimentari. El premi del concurs serà un embolcall per l’esmorzar per a cada un dels alumnes dels grup-classe participants. Les condicions de participació les podeu trobar aquí.

El treball audiovisual ha d’implicar els i les alumnes en la conscienciació sobre  la  prevenció del malbaratament  alimentari,  explicant quin es accions es porten a terme a l’escola o a casa de l’alumnat, per evitar llençar menjar i  poder-lo  aprofitar. S’ha d’explicar d’una forma original i entenedora, amb la participació dels i les alumnes del grup classe. Hi poden participar els grups-classe d’Educació infantil, primària i secundària i els treballs es poden enviar fins el 30 de novembre.

D’altra banda, també s’organitza l’activitat “El Menjar no és per llençar”. Es tracta d’una activitat amb diferents sessions per treballar el malbaratament d’aliments a l’escola i a casa: En el primer taller es presenta la prevenció del malbaratament a nivell teòric i en la segona sessió es posa en pràctica  amb una recollida d’aliments del menjador i l’esmorzar per analitzar-los a l’aula.

Les inscripcions es poden fer online a: http://www.residusvalles.cat/educacio-ambiental/

Related Articles

Deixa un comentari