Es celebra la V Trobada Bastonera del Vallès a Terrassa

No Comment


Aquest diumenge 28 d’octubre s’ha dut a terme la V Trobada Bastonera del Vallès a la població de Terrassa, amb la participació de: el Ball de Bastons de Castellar del Vallès, els Bastoners de Sant Pere, la Colla Bastonera Les Romanes [de l’Institut Públic de la Romànica de Barberà del Vallès], els Bastoners de Sentmenat, la Colla Bastonera de Canovelles, la Colla de Bastoners de Sabadell, les Bastoneres Blaves de Granollers i la colla amfitriona dels Bastoners de Terrassa.

La Trobada Bastonera del Vallès és un acte de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya que se celebra de forma anual en forma de trobada amb totes les colles de la Territorial del Vallès la qual comprèn les comarques del Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

L’esdeveniment, coorganitzat per la Coordinadora i enguany pels Bastoners de Terrassa, ha estat marcat per la pluja però això no ha impedit pas la seva celebració. Tot i estar previst fer un recorregut dansat pel Parc de Vallparadís [com a parc i espai emblemàtic de la ciutat], les precipitacions del matí han condicionat la idea inicial i finalment s’ha dut a terme una ballada estàtica dins de l’Auditori Municipal.

La Colla Bastonera Les Romanes, Institut Públic de la Romànica de Barberà del Vallès, amb l’Adrià (2n per l’esquerra). Foto: Ballbastons.cat

En aquesta ballada de lluïment, les colles han pogut mostrar diverses coreografies que han tingut com a final l’execució de dues danses conjuntes: el Passi-ho bé i el Ball de Bastons de la Territorial del Vallès [col·loquialment conegut per les colles com el Ball del Vallès]. Aquest darrer és un dels 9 balls coneguts com els Balls de la Coordinadora o els Balls de Bastons de Catalunya, creats pel jovent de les diferents contrades del territori català amb l’objectiu de representar les diferents regions bastoneres i també per representar el Ball de Bastons de Catalunya en les ocasions que fossin necessàries.

Enguany, ha estat la primera vegada que s’ha executat aquesta coreografia de forma conjunta en una Trobada Bastonera del Vallès.

Related Articles

Deixa un comentari