La intel·lectualitat del Flamenco, Antonio Manuel presenta el seu llibre ‘Flamenco, Arqueología de lo jondo’

No Comment
Antonio Manuel durant la presentació a l’Ateneu.

Aquest dissabte 10 de novembre va visitar l’Ateneu Terrassenc en Antonio Manuel, un estudiós i compromès de la seva cultura, amb una amplia labor creativa que ha compaginat amb la docència i l’activisme social, cultural i polític. Doctor en Dret i Professor en Dret Civil, fundador i president de la Federació d’Ateneus d’Andalusia.

La presentació del seu últim llibre, “Flamenco, Arqueologia de lo jondo“, es va amenitzat amb la col·laboració de la cantaora Madalena Mañé i al toc Albert Pons que han recreat els comentaris de l’autor amb les peces musicals específiques. Aquest llibre és un complert assaig sobre les bases històriques i pre-històriques d’aquest gènere musical i la seva evolució cultural al llarg dels segles amb les seves interaccions i derives que s’han anat configurant a través de les migracions, guerres i fusions ètniques.

El que tenim avui és el resultat d’aquestes i moltes més forces que demostren el gran segrest cultural que va suposar la imposició d’una nova llengua a la hibridada comunitat andalusí formada per jueus, musulmans i cristians que pacíficament compartien territori, llengua i música. El que ens ha arribat fins avui es el resultat del que dones i homes han conservat a la seva gola, a les seves mans, als seus peus i a la seva ànima.

Un treball de recerca que desvetlla els secrets del Flamenc amb una defensa emocionada de les arrels andalusís, morisques, gitanes i negres mostrant un relat rigorós que recupera la història clandestina d’un poble refugiada en els seus cantes, toques i balls.

Related Articles

Deixa un comentari