L’Escolania de Montserrat actuarà el 30 de novembre en el concert solidari de Prodis

No Comment

Com és habitual en aquesta època de finals d’any, arriba el Concert Solidari de l’entitat Prodis. L’edició número 14 d’aquest concert serà dissabte 30 de novembre, a les 20.30 hores, al Centre Cultural de Terrassa. Aquest esdeveniment pretén projectar l’acció de Prodis a la ciutat, a la vegada que serveix també per recaptar fons per aquesta entitat que treballa en la promoció de persones amb discapacitat intel·lectual o física.

En aquesta edició, es comptarà de forma especial amb l’actuació de l’Escolania de Montserrat. Aquesta formada íntegrament per nens surt ocasionalment de l’Abadia de Montserrat per actuar en actes solidaris. Segons explicà en roda de premsa el pare Efrem de Montellà, prefecte de l’Escolania, «considerem bo per als escolans que sortim a fer aquestes actuacions solidàries, i al mateix temps que es formen estan ajudant a uns altres cantants. A més, donem a conèixer l’Escolania, un bé cultural del país amb 700 anys d’història». El cor de l’escolania de Montserrat està format per 54 nens, dels quals 43 actuaran en aquest concert de Prodis. Són tots nois d’entre 10 i 14 anys que cantaran, entre d’altres, l’Ave Maria de Schubert, i la llegenda de Sant Nicolau.

El pare Efrem, de l’Escolania de Montserrat, acompanyat per Maise Balcells, presidenta del Patronat de Prodis i de dues membres més del Patronat.

El pare Efrem explicà també que avui dia, des de l’Escolania no es preveu que s’incorporin nenes a la coral, donat que s’haurien de fer dos grups diferenciats, si no els nens no cantarien i acabaríem sent un cor només de nenes, com ha passat en altres corals, i no tenim prou estructura per mantenir dos grups». A més, el pare especifica que «la comunitat de Montserrat és pròpiament formada per monjos, per tant mantenim la tradició antiga».

Per la seva banda, la Teresa Rojas, de la comissió del concert i membre del patronat de Prodis, agraí la predisposició de l’Abadia de Montserrat per acudir a aquesta causa solidària. Al concert solidari hi han participat artistes d’espectre variat, com ara en Lluís Llach, Feliu Ventura o Maria del Mar Bonet, així com les corals de la Polifònica de Puig-reig, la de Sant Jordi o l’Orfeó Català, grups de jazz, i també de rock, com ara el Quartet Mèlt i els egarencs Tons&Sons.

El Concert Solidari de Prodis té una llarga trajectòria a la nostra ciutat, i aquesta serà la catorzena edició del concert. El Concert Solidari de Prodis es realitzarà sota la direcció del mestre Llorenç Castelló. Les entrades tenen un preu de 25 €, i es poden adquirir a la seu de l’entitat, a la plaça del Tint número 6, i també a través de la web del Centre Cultural.

Related Articles

Deixa un comentari