[Miquel Mallafré] “Hay que olvidar la Historia”

No Comment

¿Qué es franquismo?

Dices mientras clavas en mi pupila tu pupila azul falangista.

¿Qué es franquismo?

¿Y tú me lo preguntas?

Franquismo, eres tú, Pablo Casado (perdona’m, Gustavo Adolfo Bécquer).

Amb aquesta frase de l’encapçalament el líder del PP ens resum la seva particular visió del 20-N. Sabia de la seva sensibilitat amb la Història, però no puc intuir fins on pot arribar el seu grau d’estupidesa. Què hem fet per merèixer tant càstig? No havia escoltat a un cretí d’aquesta categoria des de les millors èpoques del Flor i Ano.

Aquest nou Millán Astray de la política espanyola, no fa pas gaire ens recordava que Puigdemont podia acabar com Companys. Així sense rubor. Oblidar la Història? Passar pàgina? Ha llegit algun llibre mai? Aquest és el nivell d’un personatge que vol arribar a president i que mai en les seves lectures ha passat del pròleg? Dir-la tan gran només està a l’alçada dels ignorants degenerats, i el més bèstia és que està seguint un guió marcat, fa feredat.

Senyor, Pablo Casado, la Història és un cosa que es dóna a les escoles, als instituts, fins i tot és una carrera universitària. La Història és una ciència que forma part de nosaltres i que serveix per aprendre i entendre (no és el seu cas) de les coses bones i també de les dolentes que s’han fet al llarg dels temps. Mai s’ha d’oblidar la Història, ni per bé ni per mal, ens recorda els nostres orígens, d’on venim i cap a on anem, i sobretot, on no hem de tornar, més que res per no cometre els errors que està cometent vostè al obrir la boca i no comprovar abans si té el cervell a dins. Quan la Història es repeteix és perquè no s’estudia, els errors ens ensenyen el passat i d’ells la societat ha d’intentar millorar-los per no acabar un cop més dins el bassal. Queda clar que amb desferres com vostè poca cosa podem avançar.

L’Espanya que ha consolidat el seu PP, no és una Espanya liberal, ans el contrari, és la dels fills dels franquistes educats pels seus pares per tornar a imposar-lo a una societat submisa, anestesiada i autista. El seu PP està copiant al peu de la lletra les tàctiques del nazisme, primer guanyen a les urnes amb enganys, mentides i promeses falses, un cop aconseguit el poder, executen fil per randa el macabre pla com en el seu dia ho van fer les SS.

La veritat sigui dita, no sé què m’irrita més, si la gestió que fan de tot plegat amb vostè al capdavant o la complaença del populatxo. Un panorama francament desolador. Els Sants Innocents de Miguel Delibes en ple apogeu. Si alguna cosa ha tingut sempre la dreta espanyola per triomfar ha estat la fidelitat i la militància, ambdues goludes i sense masses fissures. És per això que cal posar-nos al dia amb la memòria de la nostra Guerra Civil i explicar la veritat, faci mal a qui calgui, recuperar els nostres morts de les cunetes i demanar perdó. Miri que senzilla és la Història, només això.

El trànsit de la dictadura a la democràcia va tancar-se en fals, de ben segur per la situació complicada del moment en el que es va gestar. Soroll de sabres constant i una molt forta i important base social que recolzava el Règim anterior, els partits van optar per la via de la conciliació, i d’aquells “polvos vinieron estos lodos” com diem en català.

No es van tenir els arrestos necessaris per fer el nostre Nuremberg particular. La dreta espanyola és reaccionària, retrograda i li agrada la sang, sempre a estat ultra, fent honor al seu ideari ens ha arrossegat fins a la trista situació actual i, encara no sabem fins on arribarà el despropòsit. El franquisme, és la referència despòtica més propera que tenim, en realitat el seu comportament i el seu ideari ja venen manifestant-se des de molts segles abans, en especial del segle XIX, aquest -exceptuant petits períodes progressistes- va ser un segle de despotisme i de corrupció al més alt nivell.

El problema de vostè és que confon i celebra més el franquisme que el Nadal. No es pot deixar de banda que els feixistes com vostè són els encarregats de fer-la oblidar. Faré una pregunta i entendrà al moment per què serveix la Història. És curiosa la correlació que hi ha entre l’aparició de grups radicals d’ultradreta i la creixent protesta contra la corrupció a Espanya, no li sembla? Oblidar-la és la millor manera de no sortir mai de la ideologia rància del seu partit.

miquel mallafré, 21 de novembre de 2018

Related Articles

Deixa un comentari