El CAET presenta dues obres de creació contemporània i local protagonitzades per joves i dones: Amne(i)s(t)ia: Say Sorry de l’Institut del Teatre i Equilibris de Gemma i Tessa Julià

No Comment

El Teatre Alegria acollirà el dissabte 24 el projecte pedagògic de l’IT Teatre i IT Tècnica en col·laboració amb el creador belga Chokri Ben Chikha al voltant dels prejudicis i les pors col·lectives en relació amb els mitjans de comunicació.

El diumenge 25, el Teatre Alegria serà l’encarregat d’oferir Equilibris, un monòleg escrit a 4 mans per les terrassenques Gemma i Tessa Julià que descobreix el recorregut íntim d’una dona fins que s’acaba convertint en mare d’acollida.

Dansa, teatre, televisió i Youtube es barregen a la proposta que presenten els graduats de l’Institut del Teatre per parlar del silenci còmplice de la injustícia. L’espectacle se submergeix en el passat col·lectiu i en la precària realitat social i política actual i planteja la següent qüestió: quina lliçó podem aprendre d’un període de la història en el qual la integració dels fanàtics era un tema candent? L’obra reflexionarà entorn de la funció que té el silenci quan es fa referència a un passat incòmode com el franquisme i la transició però també de la funció del silenci per evitar parlar de problemes que tenen lloc actualment, com la immigració o l’islamisme. Tot plegat, en una peça dirigida pel prestigiós creador, director, ballarí, intèrpret i investigador en arts escèniques belga, Chokri Ben Chikha i en col·laboració amb el CAET, l’Ajuntament de Terrassa i l’Institut del Teatre de Terrassa. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament a les 8 del vespre al Teatre Alegria.

Moment de l’espectacle Amne(i)s(t)ia: Say Sorry que es podrà veure el proper 24 de novembre al Teatre Alegria.

El diumenge a les 6 de la tarda serà el torn d’Equilibris, que es podrà veure també al Teatre Alegria. L’espectacle narra en primera persona l’experiència d’una dona que, empesa per un desig profund que ha covat durant molts anys, decideix ser mare d’acollida als voltants de la cinquantena. Es podrà veure el recorregut de tràmits burocràtics per “validar” legalment aquesta acollida d’un infant i el primer any de convivència d’ambdós i el procés de la protagonista envers un procés que la capgira totalment.

L’escenari es transforma de la mà de la protagonista, la Neus, que recrearà un gran teler on, a través d’un monòleg, anirà filant i desfilant la trajectòria de la seva vida envers dos temes: la parella i la maternitat. A més a més, el personatge també compartirà aquesta experiència amb la seva mare absent. A través de l’humor, la Neus anirà desmuntant els valors tradicionals amb els quals va créixer i que la conformen i acabarà decidint ser o fer de lloca, és a dir, covar el pollet d’una altra gallina mentre ella no el pot covar. L’espectacle està escrit per les germanes Gemma Julià i Tessa Julià, dirigit per Marta Momblant i produït per la Cia. La Prodigiosa.

Related Articles

Deixa un comentari