TeC: Les expulsions del servei de menjadors vulneren els drets dels infants, són inacceptables

No Comment

El 20 de novembre se celebra el Dia Universal dels Drets de l’Infant en commemoració a l’aprovació l’any 1989 de la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Dilluns coneixíem que la Síndica Municipal de Greuges de Terrassa, la senyora Isabel Marqués Amat, ha iniciat una actuació d’ofici en la que pregaa l’Ajuntament una clara rectificació a la vulneració del Dret a atencions i assistència especials dels infants, de l’article 25.2 de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948.” La Síndica de Terrassa reconeix que l’equip de govern de l’Ajuntament de Terrassa ha vulnerat el Dret a la seguretat vital dels infants negant l’alimentació bàsica adequada.

Els fets que denuncia són que “el passat 29 d’octubre, 150 infants es van quedar sense menjador escolar en 3 escoles públiques per suposat impagament de la quota mensual d’octubre.” Davant d’aquells fets, des de Terrassa en Comú hem demanat reiteradament què ha passat amb aquells infants. Malgrat i les dificultats en obtenir la informació per escrit (TeC ha demanat almenys 3 vegades), és públic que d’aquells 150 infants almenys 51 ja tenien una beca i, per tant, es trobaven en situació de certa vulnerabilitat coneguda per serveis socials i un total de 73 estaven en estudi de la seva situació per serveis socials.

Els fets denunciats per gran nombre de mares i pares a la nostra ciutat i pels mitjans de comunicació local haurien de tenir conseqüències immediates en l’aturada d’aquestes expulsions. Això no obstant, fa dos dies encara hi havia una escola que rebia ordres d’expulsió d’un infant. TeC creu que «passi el que passi amb els impagaments, no podem permetre que cap infant es quedi sense dinar, o hagi de passar per l’assenyalament que el separin dels seus companys i companyes a l’hora del menjador».

Des de Terrassa en Comú van demanar una modificació immediata del protocol d’impagaments per tal que cap infant veiés els seus drets vulnerats. I fa una setmana convocava la Regidoria d’Educació per informar de les modificacions que s’havien acordat en el protocol. En aquella mateixa reunió, TeC va alertar de què les modificacions proposades «no asseguraven la protecció dels infants, ja que mantenien la possibilitat d’expulsió si els infants no tenien beca». Per això considera necessari que l’equip de govern prengui consciència de la gravetat dels fets denunciats. Tal com diu la síndica, “el deure de respectar i protegir els Drets Humans recau sempre, de manera directa, sobre la figura de l’Estat sobirà (inclou totes les administracions públiques) entès com a poder públic.” Que així sia.

Des de TeC, sentencien, «no acceptarem ni permetrem cap protocol d’impagaments que vulneri els drets fonamentals dels infants.»

Related Articles

Deixa un comentari