Jaume Pujol, nou director del Departament d’Òptica i Optometria de la UPC

No Comment

El professor Jaume Pujol ha estat elegit director del Departament d’Òptica i Optometria (DOO) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Pujol exercirà el seu mandat durant els pròxims quatre anys.


Jaume Pujol, nou Director del Departament d’Òptica i Optometria de la UPC.

Pujol ha declarat que “un dels principals eixos de la meva responsabilitat durant els anys vinents passa per contribuir des del Departament d’Òptica i Optometria de la UPC a consolidar el lideratge en l’àmbit de l’Estat de la UPC en la formació de professionals de la salut visual dins dels estudis d’Òptica i Optometria, i avançar en el posicionament internacional per convertir-nos en referent. Això ho farem col·laborant al màxim amb la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT)”.

Jaume Pujol, a més de la seva activitat docent, desenvolupa una intensa tasca investigadora en l’àmbit de l’òptica, sobretot al Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes de la UPC (CD6). En aquest sentit, Pujol remarca que “En l’actualitat tenim 5 grups de nivell internacional vinculats al DOO i en un futur ben proper podem augmentar l’activitat de recerca i transferència de tecnologia en el nostre departament i fer un salt tant quantitatiu com qualitatiu, amb la incorporació de professionals amb una trajectòria acadèmica molt sòlida, amb doctorats i màsters, la qual cosa possibilitarà créixer en projectes i millorar molt els resultats de la nostra recerca.”

De fet, segons, afirma Pujol, “un dels objectius del meu mandat seria preparar al Departament que ara començaré a dirigir per a afrontar amb garanties aquest salt quantitatiu i qualitatiu”.

Els cinc grups d’R+D vinculats al DOO són el Grup d’Òptica Aplicada i Processament d’Imatge (GOAPI); el Grup de recerca en Biomaterials, Biomecànica i Enginyeria de Teixits (BIBITE); el Laboratori de Modelització i Mesura de la Sostebilitat (SUMMLab); el grup de recerca Visió, Optometria i Salut (VOS) i el ja mencionat CD6.

Per a Jaume Pujol, “a mitjà termini, com en la majoria de sectors sanitaris, la tecnologia que acabarà consolidant-se en l’àrea de l’optometria a escala global passarà pel tractament de gran quantitat de dades, és a dir, per l’aplicació del Big Data, perquè facilitarà una gran quantitat d’informació que pot permetre als professionals de la salut visual prevenir i diagnosticar amb molta més antelació tota mena de disfuncions visuals i patologies”, conclou Pujol.

Deixa un comentari