Campanya de la JSUC Terrassa per denunciar com les cases d’apostes es lucren amb la precarietat dels joves

No Comment

La JSUC Terrassa (Joventut Comunista del PSUC-viu) està realitzant una campanya en què defensa un oci digne per a la gent jove i que a la vegada denuncia la proliferació de cases d’apostes que es lucren amb la ludopatia que generen entre el jovent.

“Denunciem l’augment de les cases d’apostes en els barris obrers i la complicitat que els diferents mitjans de comunicació tenen amb elles davant un problema com és el de la ludopatia”; és el que afirma la JSUC, que ha observat com han proliferat en els nostres barris aquestes cases d’apostes, les quals “pretenen vendre falses esperances, especialment a la joventut, quan realment són empreses que es lucren d’arruïnar i corrompre els altres”.

A la vegada, la JSUC Terrassa reclama que l’Ajuntament de Terrassa hauria d’estudiar l’impacte d’aquestes empreses a la ciutat i promoure “una pedagogia de vida digna i un model d’oci que ofereixi altres possibilitats més sanes i d’esperit crític a la gent jove”.

Segons resa l’octaveta que ha repartit el col·lectiu per promoure aquesta campanya, el 36% de casos de ludopatia es diagnostiquen en menors d’edat, els darrers 5 anys les quantitats apostades per trimestre s’han multiplicat per 4 i el número d’usuaris que aposten és de més del doble. També es denuncia que alguns locals d’apostes realitzen ofertes de menjar i beguda, que inclús regalen, per tal que els consumidors segueixin jugant. A més, el col·lectiu observa una “alta masculinització” d’aquests espais, de forma que esdevenen “completament insegurs per a les dones del barri”.

Des de la UJCE, promotora de la campanya a escala estatal, manifesten: “tenim clar que el principal responsable és un sistema econòmic que ens condemna cada dia a conviure amb la precarietat al llarg de la nostra vida i de la nostra joventut; i que el joc i les apostes són l’única manera que tenen d’adormir-nos i d’intentar que vivim en un somni irreal: el de l’èxit capitalista”.

Redacció

Deixa un comentari