La CONFAVC es suma a la plataforma Clam per la Llibertat que convoca una gran manifestació el 15-D

No Comment

La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) es suma  a la plataforma Clam per la Llibertat que es manifestarà davant del Tribunal Suprem i l’Audiència Nacional, a Madrid, el dissabte 15 de desembre, sota el lema “No hi ha justicia”, justament amb 70 entitats més, i amb el suport d’un ventall extensa de partits com ERC, CUP, el PDeCAT, la Crida Nacional, Podem, l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres.

Tal com ja havia denunciat la CONFAVCi es detalla en el manifest, algunes de les últimes sentències dels alts tribunals “suposen una vulneració dels drets civils i polítics a la ciutadania. Ressolucions com la darrera sobre el pagament de l’impost de documents jurídics de les hipoteques;  la de La Manada, la del magatzem de gas Castor, la dels joves d’Altsasu, els nadons robats o les que “vulneren clarament la llibertat d’expressió”, en referència als rapers Valtonyc o Pablo Hasél que generen una gran vulneració dels drets polítics i socials, i una sensació de distanciament amb la judicatura. El manifest també qüestiona “la presó incondicional sense fiança, inhabilitacions preventives i ingerències greus en el funcionament de les nostres institucions (Parlament i ajuntaments), vulnerant el resultat de les eleccions“.

La causa catalana i la repressió viscuda després de l’1 d’octubre l ha obert la caixa de Pandora de les deficiències democràtiques de la justícia espanyola, ha denunciat Camps. Per ha afegit, que malgrat que “la iniciativa neix arran de les detencions i empresonaments dels Jordis a Soto del Real”, ara es planteja com un treball conjunt a l’Estat amb les entitats”que també estan sent maltractades per diverses lluites”.

“Volem posar en evidència que la judicialització de la vida política és un mecanisme que s’aplica sistemàticament contra tota forma de discrepància política que vol ser transformadora i que pretén actuar per superar el règim del 1978″, senyala el text que s’ha llegit a la roda de premsa d’avui i en la qual ha participat Albert Torrent per part de la CONFAVC.

Related Articles

Deixa un comentari