Nit d’èxits del teatre terrassenc

No Comment
Mercè Coll, en el paper de Maria en Deixeu-me un tenor Foto d'Eloi Falguera Mercè Coll, en el paper de Maria en Deixeu-me un tenor Foto d’Eloi Falguera

3 grups terrassencs han rebut 7 premis als concursos d’Olesa de Montserrat i de Piera.

Aquest passat dissabte, 15 de desembre, hi ha hagut l’entrega de premis de dos concursos de teatre amb presència de grups terrassencs. Dos concursos de nivell: el d’Olesa de Montserrat i el de Piera. I una vegada més s’ha demostrat el potencial del nostre teatre. Si ja és difícil que et seleccionin per participar en un concurs de teatre (d’entre més de 40 propostes d’arreu del país), encara ho és més que les obres que presentes siguin premiades. Tres grups de la ciutat ho han aconseguit: el Grup de Teatre d’Amics de les Arts, Punt i Seguit Teatre i Qollunaka. Entre els tres han rebut un total de 7 premis. Un quart grup, Fraga’m, tot i estar nominat a diverses categories, aquesta vegada no ha rebut cap premi.

Repassem els èxits aconseguits.

34è Concurs de Teatre d’Olesa de Montserrat

Aquest concurs és considerat de gran dificultat, ja que sol programar grups d’alt nivell d’arreu de Catalunya. A més, se sol dir que és un concurs de referència, ja que és el primer a obrir la temporada teatral: comença les representacions a finals de setembre i les allarga fins al novembre. Hi participen 8 grups de teatre i en aquesta edició han seleccionat 2 grups de la ciutat.

El Grup d’Amics de les Arts  hi ha participat amb l’exitosa comèdia Deixeu-me un tenor, de Ken Ludwig. Han rebut 3 premis: 2a. Millor actriu de repartiment (per a Mercè Coll, que fa el divertidíssim paper de la dona del tenor), 3r. Millor actor principal (per a Ernest Castañé, que fa de Max, el protagonista) i 3r. Millor Muntatge. Continuaran duent l’obra de gira tot l’hivern. La representara

n, per exemple, al XIII Concurs de Sant Feliu de Llobregat.

 

Li hem preguntat a la directora (Maria Miralda) què suposen per al grup aquests premis rebuts a Olesa de Montserrat i ens ha contestat que “Els premis sempre són benvinguts”.

Carles Gutés, president de Punt i Seguit, amb el premi rebut a Olesa Foto de Marina Segarra Carles Gutés, president de Punt i Seguit, amb el premi rebut a Olesa Foto de Marina Segarra

Punt i Seguit Teatre, d’altra banda, hi ha participat amb el drama històric El traspàs, d’Eloi Falguera. Ha rebut un premi: 3r. Millor actor de repartiment, per a Eduard Garcia, que fa el paper Càndid, un pobre soldat ferit que es troba al mig dels tripijocs de la resta de personatges. Hem parlat amb l’actor i ens ha confessat que aquest premi “Ha estat una gran sorpresa, sobretot pel poc text que té durant l’obra”.  El traspàs continua també la seva gira i el mes de febrer es podrà veure a Figueres.

 

42è. Concurs de Teatre de Piera

Aquest concurs de la comarca de l’Anoia és un dels més veterans de Catalunya i és apreciat per tenir un públic entès i un molt bon escenari. Hi participen 9 grups i aquest any també han estat dos els grups terrassencs seleccionats.

Kazo, de Qollunaka, amb el premi rebut a Piera Foto de Sergi Guillemot Kazo, de Qollunaka, amb el premi rebut a Piera Foto de Sergi Guillemot

El grup Qollunaka hi ha participat amb el seu darrer muntatge, el clàssic d’Edward Albee, Qui té por de Virgínia Woolf? El resultat ha estat formidable, han aconseguit 3 premis: 2n. Millor actor principal (per a Josep Manel Martínez Kazo, que fa el paper de George, el retorçat protagonista), 1r. Millor actor de repartiment (per a Sergi Guillemot) i 2a. Millor actriu de repartiment (per a Marina Corbella). L’actor Josep Manel Martínez, Kazo, s’ha mostrat molt feliç pel premi rebut, però ens ha fet la següent reflexió: “Aquest premi em diu que haig de millorar molt, perquè de premis en tinc uns quants, però cap de primer”. També ha tingut paraules d’elogi cap als seus companys d’escena: “Actuar al costat d’aquesta gent em fa molt millor persona”.

Qui té por de Virgínia Woolf?  Té també una gira llarga aquest hivern. Entre d’altres llocs, estaran als concursos d’Abrera, Sant Feliu de Codines o Cornellà.

 El grup Farga’m també ha actuat en aquest concurs amb l’obra En portada: una crítica actual, divertida i intrigant sobre el món de la informació. Obra que s’ha convertit en l’emblema del grup, ja que duen més de 3 anys fent-la. En aquesta ocasió, però, tot i rebre 3 nominacions (a millor actor, millor direcció i millor companyia) no ha rebut cap premi.   

En definitiva, els premis rebuts aquest cap de setmana confirmen, una vegada més, el bon teatre que fan els nostres grups. Un teatre divers (comèdies, drames, textos contemporanis, d’autors catalans, d’autors estrangers…), però sobretot un teatre de qualitat. Un teatre cada cop més valorat en el circuit de mostres i concursos del teatre amateur, on és gairebé impossible trobar una programació sense algun grup de la nostra ciutat. El teatre terrassenc viu, doncs, un gran moment.

Eloi Falguera

Director i autor

 

Related Articles

Deixa un comentari