[La Vinoteca d’Envinando] “Fer el trago”

No Comment

Avui tornem a fer via cap a LA CARRETERA DEL VI, la proposta d’enoturisme que hi trobem al Penedès.

On anem

Anem ben a la vora del mar, al Massís del Garraf, a conèixer la particularitat dels vins d’aquesta zona, que encara que també són DO Penedès, presenten un caràcter molt influenciat pel Mar Mediterrani. Les brises marines suavitzen les temperatures, tant a l’hivern com a l’estiu, són molt beneficioses per una maduració més regulada. També aporten un toc salí molt interessant que li dóna una personalitat indiscutible als vins elaborats en aquesta zona.

Us agradaria apreciar aquestes diferències? Doncs us recomano que compreu a la vostra botiga especialitzada de vins un parell d’ampolles de vi blanc de la mateixa varietat, una de la zona interior del Penedès i una de la costa del Garraf. Aprecieu les notes salines en el vi del Garraf? Si no és així, no patiu i gaudiu del vi, del moment i de la companyia.

El celler que visitem

Visitarem el Celler Puig-Batet on ens donen la possibilitat de fer dos tipus de visites.

La primera opció seria anar al seu celler que està ubicat a Vilanova i la Geltrú on coneixereu de la mà de la Natàlia com s’elaboren vins en un petit celler familiar, concretament unes 15.000 ampolles a l’any. També gaudireu d’un interessant tast dels seus vins amb embotits de la zona.

La segona opció és fer una visita a les seves vinyes que es troben a Sant Pere de Ribes, a la Finca Corral d’en Massó, un indret preciós amb un antic corral de la família, on gaudireu d’un entorn perfecte per conèixer a través dels seus vins la història d’aquests apassionats viticultors.

La tria us la deixo a vosaltres, en les dues opcions gaudireu d’una visita molt propera i familiar, us trobareu com a casa.

Els vins no us deixaran indiferents, tenen una gran personalitat i amaguen una interessant història en cada etiqueta.

El vi que tastem

Tastarem el vi rosat “FER EL TRAGO”, elaborat amb un 60% de Sumoll i un 40% de Merlot.

Es tracta d’un rosat amb una tonalitat molt intensa, res a veure amb els rosats pàl·lids que envaeixen el mercat actual, aquest intens color cirera ja ens indica que ens trobem davant d’un vi amb molta personalitat.

Predominen els aromes a fruits vermells, especialment a magrana i aranyons, amb notes làctiques que ens transporten a unes postres de maduixes amb nata.

En boca és intens en l’entrada, amb una bona acidesa que equilibra el grau alcohòlic i la intensitat, i com bon representant dels vins del Garraf un toc de mineralitzat i salinitat. És un vi molt fàcil de beure, amb una bona intensitat que es manté en el nostre paladar una bona estoneta.

És ideal per maridar-lo amb pasta, arrossos, menjar japonès, formatges i marisc.

El trobareu per 5 € al mateix celler on us donaran l’opció de fer comandes des de casa, així que no teniu excuses per no tastar-lo.

Salut i bon vi.

Sergio Lueza
Sommelier

Sergio@envinando.com
Instagram: @envinando

Related Articles

Deixa un comentari