L’AV del barri de Ca n’Aurell prepara canvi i renovació

No Comment
Antoni Falgar, president de l’AV del barri de Ca n’Aurell. Foto PV

Redacció

L’associació veïnal del barri de Ca n’Aurell es planteja l’inici d’un procés de renovació i rejoveniment de la junta directiva i l’entitat en general. «No és un problema de cansament ni d’estar cremats», explica l’Antoni Falgar, president de l’associació durant els darrers anys, «sinó d’un necessari i natural relleu, fins i tot generacional».

En Falgar recorda la seva primera reunió a l’AV, el 6 de novembre del 1990, al local del carrer Faraday 80, antiga escola Vallès, precisament per renovar la junta que presidia en Floreal Soriguera, el reconegut pintor i activista social. Aquests quasi 30 anys han donat per molt. El 1992, l’entitat va mudar-se al casal de barri del carrer Blasco de Garay, antic gimnàs de boxa. Allà es va crear el club de gent gran, que va marxar al centre cívic Maria Aurèlia Capmany, perquè el casal es feia petit.

També aquí va néixer el Drac Baluk, com a proposta per cridar gent jove, recorda en Falgar. Primer van intentar recuperar un gegantet anomenat «el Pintoret», una figura que recordava el Suri, però no va ser possible. Així que encarregaren a l’Antonio Solans que fes el drac. Això, sense tenir el grup de joves encara, que es va acabar formant a partir d’un petit equip que es movia pel Social, interessats en la bèstia i que van acabar constituint la colla, a l’inici en el si de l’AV, però després també va volar sola.

Amb la construcció del casal de barri de la plaça del Tint, al costat de l’antiga fàbrica Saphil, l’entitat va mudar-se al nou emplaçament, on també es troba la seu de la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa. Entremig, al parc de Sant Jordi es va crear l’associació d’amics del parc, també per iniciativa de l’AV. Aquí també es constituí una associació de gent gran del parc, que té seu en un local fet nou al carrer Nicolau Talló, a tocar del parc.

A partir d’una iniciativa de l’entitat veïnal es va crear l’associació de comerciants del barri, en principi amb la proposta d’aconseguir il·luminació nadalenca, explica l’Antoni Falgar, músic i actor de teatre també. Avui, l’associació de comerciants és també una entitat independent.

L’associació veïnal del cèntric barri terrassenc ha estat un important dinamitzador. I ho vol continuar sent. L’actual equip, amb en Falgar al capdavant, porta molt de temps i considera necessari el canvi. No només per una qüestió de temps i la necessària renovació dels equips i participació de més persones, també perquè «el moviment associatiu viu una nova etapa», subratlla, «la comunicació i formes de relació han canviat, cal que sigui gent jove la que porti la direcció».

Reconeix, però, que no tenen encara un relleu preparat. Caldrà trobar-se amb activistes i entitats del barri i veure les possibilitats de donar un nou impuls a l’entitat, amb noves característiques i propostes. Tenint clar que l’AV «no és només un club recreatiu o servei de cursets i tallers, per més que els pugui oferir, però com a complement; cal ser una entitat que activi el barri, les relacions entre el veïnatge, la cultura». Una aposta valenta per part de l’entitat.

Related Articles

Deixa un comentari