La Federació d’Educació de CCOO denuncia la situació de sobrerràtio de les aules escolars al Vallès Occidental

No Comment

Per una veritable educació inclusiva i unes millors condicions laborals del personal docent

D’acord amb dades del Servei Territorial del Departament d’Ensenyament del Vallès Occidental, amb data de 12 de desembre de 2018, proporcionades a sol·licitud del sindicat, la Federació d’Educació de CCOO, després d’estudiar-les, arribà a la conclusió final que reflecteixen una clara sobrerràtio a les aules:

– El 42% de les aules del Vallès d’Educació Infantil i Educació Primària tenen sobrerràtio (més de 25 alumnes). Hi ha dades molt elevades a Barberà (46%), Montcada (51%), Palau-solità i Plegamans (39%), Ripollet (47%), Rubí (50%), Sabadell (46%), Sant Cugat (41%) i Terrassa (52%).

– El 37% de les aules d’Educació Secundària tenen sobrerràtio (més de 30 alumnes). Hi ha dades molt elevades a Cerdanyola (35%), Matadepera (38%), Montcada (33%), Palau-solità i Plegamans (62%), Rubí (41%), Sabadell (45%) i Terrassa (57%).

Per a CCOO, informa la federació en un comunicat fet públic el dia 6 de març, «la planificació educativa és clau per poder entomar les problemàtiques d’escolarització als diferents municipis i requereix un canvi radical en el posicionament dels darrers governs de la Generalitat; un canvi que passi per deixar de pensar en les places escolars com en un mercat, on es fomenta la competitivitat entre els centres per triar un determinat alumnat. No es pot deixar la garantia del dret a l’educació al mercat: els drets de la ciutadania a aquesta només podran ser garantits pels poders públics i sempre vetllant pels interessos de l’alumnat i de la societat a la qual va dirigida».

El sindicat expressa la preocupació per les dificultats que els canvis necessaris en la legislació educativa catalana en «un moment polític com l’actual. Però no per això podem tolerar els perjudicis per a la ciutadania catalana que implica el no prendre les decisions polítiques necessàries».

«En defensa de la qualitat educativa del sistema català, des de CCOO hem proposat als grups parlamentaris catalans que s’elabori la normativa corresponent per tal de reduir les ràtios de les aules catalanes, gradualment, començant el curs vinent. Així, a les noves aules d’Educació Infantil i Educació Primària, el màxim nombre d’alumnes haurà de ser de 20, a les d’Educació Secundària obligatòria, 25, i a les d’Educació postobligatòria, 30, permetent alhora tots els desdoblaments necessaris per garantir la qualitat del procés educatiu i la seguretat de tota la comunitat educativa.

Aquestes ràtios d’alumnat han de servir per millorar la qualitat educativa que es presta als nostres centres, per ajudar a implementar una veritable educació inclusiva i sanejar les condicions laborals del cos docent».

Related Articles

Deixa un comentari