[XES Terrassa] Contra el boicot a Malarrassa per part de l’equip de govern

1 Comment

Des de la XES – Associació d’Economia Solidària de Terrassa lamentem la decisió que ha pres l’equip de govern de l’Ajuntament de Terrassa de no deixar distribuir els periòdics editats per la cooperativa Malarrassa en els equipaments municipals, tal com s’havia fet sense problemes fins fa uns dies.

Considerem que es tracta d’una decisió arbitrària, tenint en compte que el periòdic Malarrassa feia 4 anys que estava sent distribuït en centres cívics i casals, a banda de més de 600 punts de tota la ciutat, amb una àmplia acceptació per part de la gent. A més, la decisió no va ser informada prèviament a l’equip responsable del mitjà, la qual cosa ens referma en l’arbitrarietat de la decisió que s’ha pres des de l’equip de govern de la ciutat.

A banda de les consideracions tècniques que ara esgrimeix el govern local, pensem que la ciutadania té ple dret a disposar dels espais públics municipals, i que aquests han de permetre la llibertat i pluralitat de mitjans informatius, donat que es tracta d’un exercici que afavoreix la llibertat d’expressió i la lliure transmissió de coneixements. De fet, considerem que els objectius de Malarrassa són coincidents o complementaris als objectius establerts per als centres cívics pel que fa al seu caràcter comunitari i de dinamització sòcio-cultural de l’entorn.

A més, com a entitat membre del Consell Municipal d’Economia Social i Solidària, manifestarem en aquest espai el nostre rebuig a aquesta decisió. Tot just després d’haver donat llum verda al Pla Estratègic de l’ESS, el qual abasta des d’actual 2019 fins a l’any 2026, i que ha estat aprovat per unanimitat per tots els grups polítics, considerem que decisions d’aquesta mena no ajuden precisament a potenciar el teixit cooperatiu de la ciutat, segons els objectius que subratlla el mateix Pla.

És per tot això que considerem que ha estat una decisió greu i compartim l’opinió que el fet suposa un boicot a Malarrassa. Per aquestes raons, donem ple suport a Malarrassa i destaquem la seva tasca de difusió de la realitat associativa, cultural i cooperativista de la ciutat. A la vegada, emplacem a l’equip de govern a reconsiderar aquesta decisió, en pro d’afavorir la pluralitat informativa i la llibertat de presència i participació dels espais públics.

Junta Permanent de la XES Terrassa
Març de 2019

1 Comment

  1. Ubald Padrós

    Que en podem esperar del Vega. Li queden quatre dies. Passi-ho be i no tornis més.
    Que s’en vagi a Motos.

Deixa un comentari