Èxit de públic en la gran festa de defensa de l’educació pública, el diumenge a Vallparadís

No Comment
La Papallona de Sant Pere animà la jornada. Foto: Juan Carlos López

Sota el sol de Primavera i a l’immillorable escenari del Parc de Vallparadís, centenars d’infants i famílies van acudir a celebrar el naixement de la Pepeta, la nova plataforma d’AMPAs i AFAs de Terrassa. La jornada festiva i reivindicativa que la coordinadora valora ja com un èxit en tots els sentits, també pel fet que algunes associacions que encara no hi estaven adherides, ho van poder fer al mateix esdeveniment. Les activitats van començar a les 10 del matí amb tallers de tot tipus a càrrec d’algunes de les prop de 30 AMPAs adherides. Famílies i infants van poder gaudir de màgia, experimentació amb cartró, bombolles de sabó, trenes, tatuatges infantils, jocs i gimcanes, xapes, i fins i tot activitats d’actualitat com l’acció “Construeix la teva Escola Sala i Badrinas” o la carpa informativa dels Drets dels Infants.

Després d’una vibrant actuació de ball típic peruà i de la performance de la Papallona de Sant Pere, el plat fort de l’acte es servia amb la lectura del manifest fundacional de la Pepeta, apadrinada per la FAPAC, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, representada al més alt nivell per la seva presidenta Belén Tascon, que va assenyalar la iniciativa com a necessària i cridar a l’aposta per la pública en aquest moment de preinscripció pel curs vinent. També l’AMPA de l’Escola Sala i Badrinas, membre integrant de La Pepeta i comunitat d’una escola pública que porta 8 anys en barracons, va prendre paraula per explicar la seva campanya per un nou Institut-Escola que substitueixi les seves precàries instal·lacions actuals i que incrementi l’oferta de places públiques de secundària a la ciutat.

La festa va seguir amb l’esperat concert del grup Xiula, amb qui el públic va corejar èxits com “Verdura i peix” o “Polls”, tot seguit del pícnic de germanor amb concurs inclòs. La tarda es va acomiadar amb el concert del grup d’animació infantil Toni&Tino, coronant amb una gran rotllana de ball de grans i menuts, una engrescadora jornada de suport a l’educació de totes i tots.

Related Articles

Deixa un comentari