L’alumnat del Sala i Badrinas s’ha de mullar els peus abans d’entrar a classe

No Comment

Els mòduls de l’escola Sala i Badrinas de Terrassa tenen un fossat

El terreny del parc no drena l’aigua de la pluja i els infants s’han de mullar els peus abans d’entrar a classe.

L’escola Sala i Badrinas porta vuit anys en barracons. És l’única escola de Terrassa que queda en aquestes condicions. El 9 d’abril, amb les pluges, l’estat del pati de primària de l’escola va quedar en un estat deplorable. El problema de drenatge del sòl del parc de Vallparadís, on hi ha situats els mòduls del centre, ja fa tres anys que es va fer palès però encara no s’hi ha posat solució.

Cada cop que plou es formen bassals a la porta d’entrada dels barracons i a la de la tanca. Són bassals grans que no deixen forats per entrar a les aules, i que no donen cap altra opció que no sigui mullar-se els peus. A més, per culpa de la manca de drenatge no s’eixuguen durant dies.

Es tracta d’un problema que ja es va posar en coneixement dels departaments responsables tant de l’Ajuntament de Terrassa com de la Generalitat el 2016. De fet, des de l’Administració catalana es va prometre arranjar aquest defecte l’estiu passat, tot aprofitant la instal·lació del nou mòdul per poder donar cabuda a tots els alumnes de l’escola, però el que es va fer no va ser suficient.

Après per l’experiència d’altres ocasions (com les pluges de finals d’octubre de 2018), des de l’associació de mares i pares d’alumnes saben que les conseqüències les patiran durant molts més dies. Per això reclamen una millora de l’espai que han d’utilitzar els nens i nenes de l’escola Sala i Badrinas com a zona d’esbarjo, espai d’educació física i per a d’altres activitats. Un espai que, a més a més, ha quedat petit per a tots els grups de primària que hi ha a l’escola.

Related Articles

Deixa un comentari