Ja està en marxa el procés d’elecció del Capgròs de l’any 2019

No Comment

Un dels “capdidats” d’enguany és en Pep Valenzuela, periodista, sociòleg i fundador del mitjà Malarrassa.


Tal com marca la tradició cada any, el Casinet de l’Espardenya, la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana i l’Associació Nans i Capgrossos de Terrassa, convoquen la Festa dels Capdidats a Capgròs de l’any 2019. Aquesta tindrà lloc el pròxim dissabte 1 de  juny, a partir de les 19h, a la plaça Vella. Des de ja, es pot votar per escollir qui serà el Capgrós d’enguany, entre els quals s’hi troba el periodista, sociòleg i fundador del mitjà de comunicació local Malarrassa, en Pep Valenzuela.

El període de votacions està actiu fins el dia 1 de juny a les 23.59h a casinetdelespardenya@gmail.com, enviant un sol correu per persona amb el nom del capdidat escollit.

Serà a partir de les 18.45h quan els grups de cultura popular es concentraran al Raval per anar en cercavila fins a la plaça Vella, passant per la placeta de la Font Trobada i el carrer de Gavatxons. Els aspirants a Capgròs de l’Any hauran de defensar la seva capdidatura davant de la societat terrassenca, que després tindrà el dret de votar-los presencialment en funció de les seves qualitats i els seus mèrits. 

L’acte serà presentat per Mariona Tomàs i amenitzat pel grup de música tradicional Arreplegats.

La llista de capdidats proposats per al 2019 és la següent:

1- Àlvar Masllorens: Editor, escriptor i llibreter temerari. Des del 2015 capitaneja La Temerària des d’on a banda de vendre llibres organitza activitats literàries.

2- Angela Herraiz: Al capdavant dels fogons d’El Social. Balladora de sardanes amb l’Asert i «mare» de molts grups de cultura així com guardiana del seu «Arturo», és a dir l’Àliga de Terrassa.

3- Anna Carol: Filòloga, mestra i Actual presidenta d’Omnium Cultural de Terrassa. La primera delegació territorial que va obrir les seves portes i que aquest any celebra els seus 50 anys. Monitora de català durant el franquisme i la transició.

4- Rosa Aguado: Actriu i fundadora d’Acció Teatre. És l’esperit de la Blanca de Centelles i cofundadora de l’enterrament del Carnestoltes. És la veu de les vídues dels difunts Reis del Carnestoltes.

5- Jose Antonio Flores: conegut per tots com el Jose de Prodis. Li agrada fer teatre, nedar, anar de vacances, xerrar, anar al camp del Barça (encara que sigui del Betis) i lligar. Ens convida a posar-nos corbates amb el seu millor somriure. 

6- Inés Martí: És la “Mama Inés”. Cada Festa major vesteix al Capgròs de l’any, participa amb l’antic barri de Sant Pere i la veureu sempre passejant un cotxet modernista per la Fira.

7- L’Isidre Tejedor de cal Pepet: Fa més de 50 anys que ho ven tot des de la parada del peix del Mercat de la Independència, ja no queda ningú més antic que ell. Sap distingir un llobarro d’una arengada i si passeu a prop us tirarà alguna floreta amb cantarella o el sentireu dient: bonica, mira quin peix que tinc!

8- Núria García: 30 anys de brasa i torrades al restaurant La Torreta. Qui no ha celebrat un aniversari a casa seva? Creadora de la botifarra “MemphisSlim” dedicada al Jazz. 

9- Miki Núñez: Concursant d’OT que va cantar en català. El primer terrassenc que participa al Festival d’Eurovisió. L’hem vist fent teatre a la Sant Creu i formant part del grup Altercat.

10- Pep Valenzuela: Sociòleg i periodista de llarga trajectòria. Impulsor i redactor del periòdic independent i gratuït “Malarrassa”.

11- Carol Salvatella: Jugadora d’hoquei herba amb el Club Egara i la selecció. Atleta olímpica però també escriptora. Ha publicat diversos llibres per acostar la ciència als més petits. 

12- Rosa Grau: Coneguda com la Rosa dels Nans. Va començar a dur capgrossos amb els pioners i caravel·les del cau i encara hi participa a cada festa major.  També ha estat vinculada en la cultura popular fent castells, diables, gegants, bastoners… Actualment es reivindica com a activista sexual amb la Carmanyola Picant. Fa arribar els orgasmes a les llars terrassenques.

13- Capdidata Escarni: La BATUCADA (Ni popular ni tradicional).

Related Articles

Deixa un comentari