[Miquel Mallafré] El Tribunal Suprem, una ‘fran(co)quícia’ més

1 Comment

Han tornat a insultar a tothom, però sobretot a la Història. El Tribunal Suprem acaba de cagar-se a sobre de tothom, del Congrés i en l’Espanya amb la qual tant s’omplen la boca. Quina agonia de país.

Reconèixer que el “genocida” va ser cap de l’Estat des de l’1 d’octubre de 1936, ens diu molt de quina mena de fauna forma aquest tribunal. Des del mateix moment que el Tribunal Suprem considera que Franco va ser el Cap de l’Estat des de la data esmentada, considerant que el nomenament de les Juntes de Defensa Nacional colpistes dos mesos després del cop d’Estat van ser una cosa legal, quan el president legítim per aquelles dates era Manuel Azaña, President de la II República des de l’11 de maig de 1936 fins al 3 de març de 1939, és que ens tornen a injectar una altra dosi de realitat insuportable. Ja ni s’amaguen. És esgotador.

Tot és un disbarat, una vergonya democràtica més. Si a Espanya existís el delicte d’enaltiment del franquisme, aquests cinc jutges ja estarien imputats. Per què no intervé de forma immediata el CGPJ? Doncs perquè gos no menja gos.

Un cop més es demostra que la judicatura segueix en mans del feixisme més mesquí, seguir en el postfranquisme és un turment, estem ancorats en les putes clavegueres de la nostra història perquè els hereus segueixen campant i entabanant com sempre ho han fet.

Dia rere dia comprovem com els que defensen Franco no són quatre cretins incultes (que també), sinó part del poder, de la cúpula de l’Estat que no tan sols bloquegen el que calgui, sinó que a més ho ratifiquen. Aquí no hi ha doble lectura, el que ha fet el TS no és tan sols una simple declaració, va més enllà d’insultar a la història. A un dictador genocida no se’l pot legitimar ni ha de merèixer cap mena d’homenatge mentre les seves víctimes i els seus familiars segueixen humiliats en fosses i cunetes.

La data de l’1 d’octubre del 36 ens diu que un militar traïdor es va aixecar en armes contra una República i contra un president legítim. S’ha de tenir molta mala llet (o uns collons de la mida del cavall de Troia) per jutjar dins del mateix edifici del TS a la gent del “procés català” acusant-los d’haver donat un cop d’Estat i, allà mateix, quedar seduïts per Franco per haver enaltit el cop militar sagnant que va donar pas a un genocidi. Encara no s’adonen que legitimant al dictador estan legitimant des del minut zero el cop d’Estat que va donar? Que sou la judicatura!

Quan la justícia espanyola defineix un personatge que sí que va donar un cop d’Estat com a “Jefe de Estado”, és el món a l’inrevés i, el més fort, és que els que ho diuen són els que imparteixen justícia.

Despertem ja, l’antic règim segueix latent en tots els estaments de l’Estat. Qualsevol declaració, acte o fet que pugui anar en contra de Franco o la “pàtria” en el sentit més lamentable de la paraula, serà filtrat pel sedàs del TS per continuar a les clavegueres de l’Estat i la monarquia. No ha estat una patinada més com ens ho estan venent, és el seu Déu vos guard, deixem-nos d’eufemismes, és la seva manera d’interpretar, entendre i explicar la seva història. Donar suport a un dictador colpista i assassí donant-li cobertura legal com a “Jefe de Estado” des del començament del “alzamiento nacional militar”, és un delicte i aquí sí que no hi ha matisos. Espanya de manera insistent s’esforça a diari per simular que és una democràcia, una altra cosa és que la resta del món s’ho empassi.

El Congrés aprova l’exhumació i el TS la paralitza. Si aquest gest no és legitimar Franco, m’ho han d’explicar (però molt) què és? Jo tampoc faré judicis morals o de valors i, encara menys sobre una banda de sotanes a sou que enyoren l’estraperlo, el cafè de Malta i la caspa.

Queda clar el que ha dit el TS, és més no pensen rectificar, la qual cosa vol dir que ho han fet de manera volguda. L’ombra del dictador és molt allargada, massa juristes de toga mantenen viva la “franquícia”, queda clar que com a historiadors suspenen i amb escreix, ja que la comprensió lectora és nul·la, un cop més podem comprovar com en aquest país certes togues llegeixen ben poc i quan ho fan els perjudica.

Si haguessin obert un llibre d’història i haguessin llegit que un Parlament democràtic va elegir un President de la República, etc. etc. etc., no passarien per la vergonya i la consternació que produeix en una societat una sentència com la que acaben de vomitar. L’única legalitat vigent l’octubre de 1936 era la República, la del Govern del Front Popular que havia estat elegit a les eleccions de l’abril d’aquell any. El malson que va venir després fou el cop d’Estat que va desembocar en una Guerra Civil provocada per tot un seguit de militars feixistes revoltats. Franco va guanyar i va portar el país al cor de les tenebres. Si com a TS no saben legitimar la història, almenys que parlin en propietat i competència, cosa que se li pressuposa a un jurista.

Res pot deslegitimar Manuel Azaña, s’ha de tenir (insisteixo) molta mala llet i unes conviccions molt feixistes per defensar el que és indefensable. Us heu fixat com els diaris que dominen la vaselina passen de puntetes sobre el tema? A un altre país on els jutges fessin una apologia tan descarada del colpisme, del feixisme i del genocidi estarien inhabilitats de per vida i esperant judici. En canvi, aquí es mereixen tot el respecte a les seves doctes resolucions de merda.

miquel mallafré, 6 de juny de 2019

Related Articles

1 Comment

  1. Pep

    La gran pregunta és on cony són les associacions de juristes i col.legiats que ho permeten sense fer-ne cap altra escarafall que una simple protesta per tuit ? On són? Perquè els blanquegen amb els seu silenci o inacció contínua ? Per quan una plantada ? EN FI….. Són còmplices també per omissió i incompareixença.
    Salut a tot@s.

Deixa un comentari