L’educadora Alba Castellví va parlar sobre com ‘educar sense cridar’ en una xerrada a l’escola Roc Alabern

No Comment

El passat dimecres 12 de juny, a l’escola Roc Alabern de Terrassa, unes cinquanta persones van assistir a la conferència d’Alba Castellví educadora, sociòloga i mediadora, especialitzada en l’educació dels infants.

Mercè Soler, directora de l’escola Roc Alabern, va iniciar l’acte donant la benvinguda i agraint la participació a la sessió. Es va mostrar contenta per actuar com amfitriona i va ressaltar el coneixement de la ponent en el tracte amb els infants i l’oportunitat de la xerrada just abans que el temps de vacances ens permeti passar més temps amb els nostres fills i filles. També va agrair Nathalie Emond, tècnica del Pla Educatiu d’Entorn de Terrassa, la seva implicació i la de les AMPA de les escoles i instituts del districte 4 més el barri de Can Boada, en l’organització de la conferència.

Alba Castellví intervé en una conferència davant mares i pares a l’escola Roc Alabern.

Alba Castellví va orientar la seva xerrada com un espai per compartir experiències com a mare i educadora. Bona part de la seva intervenció va consistir en la presentació d’eines per educar amb serenitat i propostes perquè la relació educativa entre mares, pares i fills sigui satisfactòria i eficaç. Durant la conferència va exposar situacions en què la majoria de les mares presents es van sentir identificades i hi van participar activament. En la darrera part de la xerrada, l’Alba Castellví va fer algunes consideracions sobre com aprofitar l’oportunitat que el temps familiar de gaudi de vacances esdevingui un espai educatiu i de canvi en positiu. Proposava, per exemple, aprofitar per jugar amb els nostres fills i filles, deixar-los que s’avorreixin per despertar la seva creativitat, llegir i donar exemple, ajudar-los a reconèixer la bellesa en les coses petites, aprendre coses junts… Tot plegat va fer que les assistents a la xerrada es mostressin satisfetes i amb propostes a punt de posar a prova en arribar a casa.

La ponent ha publicat els llibres Un cistell de cireres. Set contes petits per fer-nos grans, (Estrella Polar) i Educar sense cridar. Acompanyant els fills d’entre quatre i dotze anys en el camí cap a l’autonomia (Angle Editorial).

La xerrada va ser organitzada conjuntament per les AMPA dels Instituts Les Aimerigues i Nicolau Copèrnic, i les escoles Marià Galí, Ponent i Roc Alabern. En finalitzar la conferència, les responsables de l’organització es mostraven molt satisfetes per l’èxit de convocatòria assolit per aquesta activitat. Com a mostra d’agraïment, van lliurar un obsequi a la ponent, consistent en artesanies i elements característics de la ciutat de Terrassa.

Deixa un comentari